Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Талановиту молодь з регіонів запрошують працювати до центральних органів влади

Фото: Офис президента
З такою пропозицією виступив керівник Офісу президента.

Головам облдержадміністрацій доручили шукати кадри для роботи на державу.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак на селекторній нараді запропонував керівникам областей впровадити посади заступників по роботі з талановитою молоддю, які сформують список людей для роботи на державу. Про це повідомили в Офісі президента.

"Сьогодні є кілька позицій навіть в уряді, які до цього часу залишаються вакантними. Знайти професіональну людину з високими моральними цінностями, який готовий присвятити себе роботі на державу, не так просто", — зазначив Єрмак.

Він додав: сьогодні в Україні побудувати кар'єру в центральних органах влади легше молоді зі столиці, ніж з регіонів. За словами міністра розвитку громад і територій України Олексія Чернишова, кадровий резерв шукають вже два місяці, однак із запропонованих областями кандидатур знайти достатню кількість професіоналів поки не вдалося.

"Керівництво областей надало список майже з 300 потенційних кандидатів. Але серед них тільки кілька десятків відповідали вимогам", — поскаржилися в Офісі президента.

Чернишов говорить, що пошуки перервав коронавірус, на якому "зосереджувалися останні два місяці". Але зараз в Міністерстві знову активізувалися.

Керівник Офісу президента зазначив: пошук кадрів в регіонах повинен бути безперервним і цим варто зайнятися головам облдержадміністрацій.

"Ви на місці краще бачите людей, які заслуговують на те, щоб підніматися по кар'єрній службі", — підсумував Єрмак.

 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.