Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Суд по "улюбленому" ліснику Зеленського перенесли: Сиса — в лікарні з пневмонією

Судді перенесли засідання на тиждень. Чи зможе Віктор Сиса одужати до того часу — питання.

Обвинувачений в дачі хабара детективу НАБУ колишній директор "Гутянського лісгоспу" Віктор Сиса знаходиться в лікарні. Адвокат запевняє, що у його підзахисного вже тиждень підвищена температура.

23 вересня у Вищому антикорупційному суді відбулося засідання за звинуваченням Віктора Сиси в дачі хабара — 110 тисяч доларів детективу НАБУ за закриття кримінального провадження. На суд колишній директор "Гутянського лісгоспу", як і один з його захисників, не прийшов. Засідання перенесли на тиждень.

У суді був присутній адвокат Сиси Олександр Телешецький, він пояснив, що його колега Костянтин Дорошенко, який також захищає екс-директора "Гутянського лісгоспу", знаходиться на іншому засіданні, а їх підзахисний — в лікарні.

"Сиса не з'явився на засідання в зв'язку з перебуванням на стаціонарному лікуванні з 17 вересня. Протягом тижня [він знаходиться в лікарні — ред.] з попереднім діагнозом лівостороння бронхопневмонія. Здав ПЛР-тест, на даний момент ще немає результатів, але 38 температура протягом тижня тримається. Зрозуміло, що його ніхто б до суду не допустив і ви навряд чи б хотіли цього",— повідомив адвокат.

Прокурор вважав проведення засідання без обвинуваченого неможливим і вважав за потрібне перенести його на іншу дату. Колегія суддів відклала розгляд виробництва. Наступне засідання відбудеться 30 вересня.

Нагадаємо, на минулому судовому засіданні розглядали відеодокази, Віктор Сиса хватався за серце. В кінці жовтня 2019 року він намагався підкупити детектива НАБУ 100 тисячами доларів, але в пакеті, який тоді ще директор "Гутянського лісгоспу" передав йому, виявилася сума більше — 110 тисяч долларів. До цього один з його адвокатів заявляв, що гроші належать матері обвинуваченого, однак суд не погодився з його доводами і не повернув їх "чорному" лісорубу.

Як писав KHARKIV Today, також колишнього директора "Гутянського лісгоспу" Віктора Сису підозрюють у службовій недбалості, яка завдала державі збитків 4,2 мільйона гривень. Слідчі встановили, що у Володимирському лісництві (Краснокутський район), яке входить до складу Гутянського лісгоспу, з жовтня по листопад 2019 року незаконно вирубували 206 дубів, Сиса на це закривав очі.

 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.