Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Суд обирає запобіжний захід 14 нападникам на автобус під Харковом. Один підозрюваний заарештований

Фото: пресс-служба Нацполиции
Під будівлею суду зібралася група підтримки

У Київському районному суді Харкова обирають запобіжний захід 14 підозрюваним в обстрілі автобуса в Люботині.

Біля будівлі суду зібралося більше 200 чоловік, які підтримують затриманих. Учасники акції — представники "Нацкорпусу", "Фрайкору" і "Правого сектору". Громадський порядок забезпечують 250 поліцейських.

Засідання йде з 9 ранку. Одному з підозрюваний вибрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 25 жовтня без права внесення застави. Адвокат просив домашній арешт, але суд не підтримав його клопотання.

Нагадаємо, 27 серпня,  близько 19:10 поблизу міста Люботин Харківської області на автодорозі невідомі автомобілем Mitsubishi заблокували рух мікроавтобуса Mercedes, в якому перебувало 20 осіб, прихильників партії ОТЗЖ, які поверталися з партійного заходу в Полтаві. Після цього пасажири автомобіля Mitsubishi напали на пасажирів іншого мікроавтобусу, порізали шини, побили камінням скло і обстріляли їх з травматичної зброї. В результаті події в лікарню доставили чотирьох постраждалих. У 35-річного харків'янина медики констатували струс головного мозку, у чоловіків 52 і 38 років — вогнепальне поранення плеча, 36-річний потерпілий отримав вогнепальне поранення ноги.

На місці скоєння злочину були присутні близько 50 осіб. 14 нападників були затримані трохи пізніше в Красноградському районі. Їм пред'явили підозру за ч. 4 ст. 296 (хуліганство), а також за ч. 15, п. 1, 7, 12 ч. 2 ст. 115 (замах на вбивство двох або більше осіб з хуліганських мотивів, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

В ОПЗЖ звинуватили у нападі представників Національного корпусу, Нацкорпус заявляє про свою непричетність до події.

Судове засідання триває.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.