Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Студентам двох харківських вузів на два тижні затримують стипендії

Фото: Мінфін
Студенти НТУ "ХПІ" та ХНУ ім. Каразіна не отримали грошей в кінці лютого. Виплатити стипендію обіцяють до кінця тижня або в кінці березня.

1300 гривень на місяць — такий розмір стипендії харківських студентів. Без грошей залишилися учні Харківського національного університету імені Каразіна та Харківського політеху.

Прогноз Міністерства освіти невтішний: гроші за лютий можуть виплатити в кінці березня.

"Зараз затверджуються десятки паспортів бюджетних програм, серед яких — паспорт з виплат стипендій, студенти в деяких вузах отримають кошти за лютий на місяць пізніше. МОоЗ та Мінфін роблять все можливе, щоб паспорт бюджетної програми був затверджений найближчим часом. 

Двом найбільшим вузам міста вчасно не затвердили бюджетний паспорт на новий бюджетний рік, звідси  — стипендію затримують. Я вчуся на бюджеті і отримую стипендію, в лютому вона не прийшла",  — нарікає студентка 4 курсу філософського факультету Олександра Кроква.

Точної дати, коли гроші перерахують на карту, немає.

"Стипендію затримують. Інформація є, що паспорти вже підписані -— Ред.]. У звичайному режим і-— це пара-трійка днів", — розповіла KHARKIV Today керівник прес-служби ХНУ ім. Каразіна Лілія Змій.

Бюджетний паспорт НТУ "ХПІ" теж не підписаний.

"Обіцяли до кінця тижня підписати паспорт. Більше ніякої інформації немає -— "Чекаємо",-— уточнила прес-секретар НТУ "ХПІ" Олена Розова.

тіпендіі здійснюється після 17-го числа кожного місяця. В інших вузах все виплати відбуваються вчасно ", - пояснили в МОН.

Як писав KHARKIV Today, в кінці лютого студенти двох харківських вузів не отримали стипендії. Виплатити гроші обіцяли за кілька днів.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.