Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Стало відомо, чому звільнився директор ДБР в Полтаві

Фото: Владимир Тимошко/Facebook
Володимир Тимошко звільнився через реорганізацію в Державному бюро розслідувань.

Директори підрозділів ДБР повинні пройти атестацію.

У Державному бюро розслідувань скоротили штат державної служби та ввели посади начальницького складу. Директори звільнилися, щоб пройти атестацію і повернутися на посади. Так вчинив і директор ДБР в Полтаві (відповідає за Полтавську, Сумську, Харківську і Дніпропетровську області) Володимир Тимошко.

"У нас проводиться планова реорганізація. Керівники територіальних управлінь Державного бюро розслідувань, в тому числі, їх заступники, відносяться до категорії "державний службовець". У зв'язку зі змінами в штаті посади керівників та заступників віднесені до начальницького складу ДБР, тобто вони будуть атестовані . у зв'язку з цим все директори територіальних управлінь, а також їх заступники були попереджені про можливе звільнення і, зрозуміло, звільнені. Тобто скоротилися посади державної служби, ввели посаду начальницького складу, тому ми всі були звільнені у зв'язку зі скороченням штату", — пояснив KHARKIV Today Тимошко.

Конкурс на зайняття вакантних посад оголосили ще в липні. Всього таких посад — 21, з них 7 — директори територіальних управлінь ДБР і їх заступники (у кожного по два). Хто хотів повернутися на посаду, подавав документи. Володимир Тимошко отримав указ про звільнення у зв'язку зі скороченням штату 17 серпня.

"Не звільнятися і брати участь в цьому конкурсі неможливо. Тому що переведенням можливо тільки призначити з аналогічної посади, наприклад, з державного службовця на державного службовця або з посади, яку займає особа начальницького складу (тобто атестована) на посаду, яка теж атестована. Якби директори територіальних підрозділів залишалися в штатному розкладі державними службовцями, то можливо, можна було б здійснити переведення з однієї посади на іншу. А так тільки через конкурс", — сказав Тимошко.

Зараз обов'язки директора ДБР в Полтаві виконує начальник одного з підрозділів Олександр Северилов. Конкурс ще триває, коли чекати результатів, невідомо. Тимошко каже, що це залежить від самої комісії. Прогнозів про повернення на посаду він не робить, але зазначає, що знову працювати в ДБР хоче і сподівається на перемогу.

Нагадаємо, 31 серпня стало відомо про звільнення з Державного бюро розслідувань в Полтаві Володимира Тимошко. Він опублікував декларацію перед звільненням на сайті Національного агентства по запобіганню корупції.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.