Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Співробітників "швидкої допомоги" можуть покарати за смерть іноземця на "Металісті"

Поліція розслідує смерть іноземця за двома статтями — умисне вбивство з позначкою "природна смерть" і неналежне надання медичної допомоги.

Експерти з'ясували, що причиною смерті іноземця стало серцеве захворювання, яке призвело до гострого розладу кровообігу.

Слідчий Слобідського відділення поліції зареєстрував кримінальне провадження про можливе неналежне надання медичної допомоги 29-річному громадянину Іраку співробітниками "швидкої допомоги". Уже вісім чоловік допитані, — повідомили у відділі комунікації Головного управління Нацполіціі в Харківській області.

"Смерть громадянина Іраку 1991 року народження за результатами огляду та встановлених обставин настала в результаті його захворювання і підтверджується висновком судово-медичного експерта", — відзначили в поліції.

Отже, тепер поліцейські розслідують смерть іноземця за двома статтями Кримінального кодексу — ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) з поміткою "природна смерть" і ч. 1 ст. 140 (неналежне надання медичної допомоги).

Нагадаємо, 24 червня пізно ввечері на одному з полів "Металіста" помер громадянин Іраку. На виклик про зупинку серця у іноземця приїжджали дві "швидкі".

У соцмережах очевидці скаржилися на те, що перша "швидка" приїхала на виклик без дефібрилятора, друга — зі зламаним. Однак, за словами директора Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Віктора Забашти, апарати були справні. Їх не використовували, тому що на момент приїзду медиків у молодої людини сталася зупинка серця. Його намагалися реанімувати іншим шляхом.

Як писав KHARKIV Today, голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер запропонував  депутатам Харківської облради звільнити директора Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Віктора Забашту після смерті іноземця на "Металісті".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.