Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Співробітникам п'яти підприємств Харківської області обіцяють віддати зарплатні борги

Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today
Виплатити борги із зарплати пообіцяли співробітникам комунальних, державних і приватних підприємств.

На п'яти підприємствах обіцяють погасити борги із зарплати до 1 березня, 1 квітня і 31 грудня.

Співробітникам комунального підприємства "Комуненерго" і державного підприємства "Завод ім. Малишева" погасять борги із зарплати до 1 березня 2021 року. Про це повідомили в Харківській обласній державній адміністрації з посиланням на результати засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із зарплати.

Зміївський ремонтний енергомеханічний завод (комунальне підприємство) і Виробничо-кондитерське підприємство "Авеста" (товариство з обмеженою відповідальністю) розрахуються з боргами перед працівниками до 1 квітня, санаторій "Високий" (належить публічному акціонерному товариству "Укрпрофоздоровниця") — до 31 грудня 2021 року.

На засіданні вирішили включити до плану перевірок Головного управління Держпраці України в Харківській області інспекційні відвідування щодо дотримання законодавства з праці на підприємствах-боржниках. Частина підприємств з боргами розрахувалася.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Борги із зарплати на "Харківводоканалі" обіцяють погасити до кінця лютого

"За даними моніторингу, протягом лютого заборгованість із заробітної плати зменшилася на 22 підприємствах на суму 55,2 мільйона гривень, борги ліквідовані на 10 підприємствах на суму 3,3 мільйона гривень", — пояснив директор департаменту соціального захисту населення Харківської ОДА Юрій Шпарага.

Як писав KHARKIV Today, на кінець 2020 року мешканцям Харківської області заборгували понад 500 мільйонів гривень зарплати. Найбільшими боржниками стали п'ять підприємств: Харківське державне авіаційне виробниче підприємство (227,1 мільйона гривень), Харківські теплові мережі (49,5 мільйона гривень), Харківський підшипниковий завод (49,2 мільйона гривень), Харківський метрополітен (45,8 мільйона гривень ) і Лозівський ковальсько-механічний завод (30,1 мільйона гривень).

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.