Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Сотні харків'янок вийшли на Жіночий марш

Женский марш. Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today
"Нумо, Харків, права замість парків!"

У Харкові проходить марш жінок за свої права.

Про це повідомляє кореспондент KHARKIV Today c місця подій. О 14.00 учасниці ходи зібралися біля Палацу дитячої та юнацької творчості, вишикувалися в колону і пішли по Сумській в сторону площі Конституції. У ході, за даними поліції, взяли участь більше 500 чоловік.

Серед учасників акції були не тільки жінки, а й чоловіки, які прийшли підтримати їхні вимоги. Харків'янки тримали в руках плакати з написами "Різні, але рівні", "Місце жінки всюди". Вони скандували: "Вільна жінка — вільна країна", "Нумо, Харків, права замість парків", "Нас не треба захищати, на нас не треба нападати".

МАРШ
Учасниці маршу готові виступити. Фото: Cергій Козлов/KHARKIV Today

Близько 300 поліцейських супроводжували ходу, ще 200 забезпечували безпеку на маршруті. Біля пам'ятника Шевченку марш чекали члени партії "Традиція і порядок", противники фемінізму і жіночої емансипації. Вони вийшли висловити свій протест проти вимог учасниць маршу. Партійці скандували "Сім'я, традиція, порядок". Обидві акції пройшли мирно, ніхто ні на кого не нападав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 82% українців підтримують бажання жінок йти в політику

Марш жіночої солідарності проходити в Харкові п'ятий рік поспіль . У 2019-му хода зібрала 400 осіб.

марш1

Ми збираємося, щоб нагадати місту, людям і владі, що завжди актуально обговорювати і знаходити рішення проблем гендерної нерівності і гноблення жінок, які проявляються в домашньому і гендернообумовленому насильстві, нерівних умовах праці, образливих жартах, сексистській рекламі", — кажуть організатори Маршу, громадська організація об'єднання "Сфера".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.