Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Соціальні працівники Харківської області отримають двомісячний запас масок і антисептиків

Харківська область бере участь у проекті "Оцінка і реагування на виклики щодо захисту дітей під час пандемії COVID-19".

З початку карантину більше 3 тисяч дітей з Харківської області, які перебували в інтернатах, повернулися додому. У нашому регіоні будуть проводити моніторинг таких сімей, для цього соціальним працівникам передали засоби індивідуального захисту.

Спостереження за сім'ями, куди повернулися діти, потрібне і для того, щоб зрозуміти, кому потрібна гуманітарна допомога, а хто може не повертатися до інтернатів. Такий проект спільно розробили Міністерство соціальної політики, дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ та "Українська мережа за права дитини".

"Проект охоплює п'ять областей — Дніпропетровську, Харківську, Полтавську, Волинську та Миколаївську. Суть проекту полягає в тому, що 42 тисячі дітей по всій Україні повернулися з інтернатних установ під час пандемії до своїх родин. Завдання проекту — промоніторити, в якому стані знаходяться ці діти, як вони живуть зі своїми батьками і чи можуть вони залишитися в сім'ї при наданні якоїсь допомоги і не повертатися до інтернатних закладів. П'ять областей, в тому числі і Харківська, були обрані за кількістю дітей, які повернулися з інтернатних установ. Моніторинг буде проводитися приблизно серед тисячі дітей в кожній області", — розповіла координатор проекту "Української мережі за права дитини" Ольга Коссе.

За словами начальника Служби у справах дітей Харківської ОДА Ольги Шевченко, в Харківській області з інтернатів додому повернулися більше трьох тисяч дітей.

"Загальна кількість дітей, які повернулися, майже 3 300 осіб, і тому вони вимагали додаткової уваги, потрібно було з'ясувати, чи дійсно дитина, яка перебувала і була під наглядом в цих установах, повернувшись додому, має всі необхідні і безпечні умови для життєдіяльності. Тому були посилені заходи щодо проведення моніторингу в цих сім'ях. В першу чергу, увага приділялася з початку карантинних заходів саме сім'ям, де у дітей є певні захворювання, для того, щоб з'ясувати, чи все гаразд у цій родині. Проект передбачає вивчення всіх передумов, які послужили влаштуванню дитини. Якщо, наприклад, в деяких ОТГ на сьогодні створюються і надаються деякі соціальні послуги, розвивається інклюзивне навчання, то наше завдання подивитися, чи потрібно дитині навчання з цілодобовим перебуванням в цих установах, а, можливо, вона залишиться в родині і все необхідне буде отримувати за місцем проживання", — пояснила вона.

Заступник голови Харківської ОДА Євген Грицьків уточнив, що допомога, яку сьогодні передали для 514 соціальних працівників, — двомісячний запас медичних масок, нітрилових рукавичок, антисептиків і бахіл — допоможе не наражати людей на небезпеку.

"Ми постійно працюємо з міжнародними організаціями, від допомоги ніколи не відмовляємося, хоча хочу доповісти, що обласна адміністрація забезпечує теж всім необхідним своїх співробітників для того, щоб вони працювали і не наражали когось на небезпеку і самих себе. Це додаткова допомога,  не стояло так питання, що без неї у наших  людей немає якихось предметів захисту", — повідомив Грицьків.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.