Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Скоро полетимо: в які країни відкриється "небо"

Фото: KHARKIV Today
Авіасполучення насамперед відновлять за туристичними напрямками. Йдеться про Туреччину, Кіпр, Грецію, Чорногорію, Хорватію та Грузію.

Авіасполучення з Італією та Іспанією найближчим часом не буде.

Україна відновить міжнародне авіасполучення з 15 червня. Як заявив в ефірі програми "Сніданок з 1+1" міністр інфраструктури Владислав Криклій, мова йде, перш за все, про рейси з туристичними напрямками.

Керівник відомства зазначив, що відновлення внутрішнього авіасполучення заплановано на ту ж дату, однак є ймовірність, що авіаперельоти всередині країни відновляться "трохи раніше".

Із зарубіжних напрямків, насамперед, польоти можуть бути відновлені з туристичними країнами.

"Найбільш популярні - це ті, що всі чекають: Туреччина, Греція, Кіпр. У Європі - Чорногорія, Хорватія. Точніші дані протягом тижня озвучимо. І Грузія", - сказав Криклій.

Авіасполучення з Італією та Іспанією в найближчим часом не буде.

"Відкриття напрямків робимо на двох умовах. Перша, якщо країни відкриваються в ставленні до нас. Друга - епідеміологічна ситуація", - пояснив міністр.

До країн, де епідеміологічна ситуація буде незадовільною, рейси не поновляться.

Зараз уряд шукає рішення, щоб туристи проходили експрес-тести на коронавірус в аеропорту.

"Це зручніше, ніж 14-денний карантин. Його можна здати, дві-три години почекати - і вже можна виходити в місто", - зазначив міністр.

В аеропорту "Харків" поки не готові сказати, коли можуть відкритися перші рейси.

"До 15 червня абсолютно всі авіаперевезення по Україні та за її межами заборонені. Було оголошено, що з 15 червня, можливо, будуть відновлені як внутрішні перевезення, так і міжнародні. Але варто зазначити, що для міжнародних авіасполучень необхідне відкриття кордонів другими країнами. На сьогоднішній день, на жаль, ще не був сформований список з точними датами відновлення авіасполучення з тими чи іншими країнами. Тому на інформацію, яка розміщена на сайті, спиратися не варто", - повідомила KHARKIV Today менеджер з маркетингу та зв'язків з громадськістю міжнародного аеропорту"Харків "Аліна Печериця.

KHARKIV Today раніше писав, що полетіти з Харкова до Києва можна буде з червня за півтори тисячі гривень.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.