Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Скільки закладів, що порушують карантин, знайшли в Харківській області минулого тижня

Иллюстрация: Сергей Козлов / KHARKIV Today
З майже 500 перевірених об'єктів 30% працювали з порушеннями обмежень.

Порушникам винесли приписи, на деяких склали протоколи.

З 8 по 14 лютого перевіряючі прийшли на 481 об'єкт і знайшли порушення на 153 (31,8%) з них. Для усунення порушень вони виписали 153 приписи (пропозиції) і склали 30 протоколів про порушення санітарних норм і правил. Про це повідомили в Держспоживслужбі в Харківській області.

Найбільше — 179, перевірили місць, де торгують продовольчими товарами (крім ринків), на 61 з них знайшли порушення. Перевіряючі були на 25 агропродовольчих ринках, два з них працювали, порушуючи карантин. У 144 місцях, що продають непродовольчі товари, перевірки показали, що 55 працюють з порушеннями. З 27 перевірених закладів громадського харчування, порушували карантин два. Перевіряючі приходили до 28 перукарень та салонів краси, 12 з них працювали з порушеннями. Вони були в 26 аптеках, ТРЦ, розважальних закладах і так далі, вісім з них порушували карантин.

Разом з поліцейськими співробітники Держспоживслужби перевірили 34 заклади, які не повинні були працювати з 22:00 до 07:00, порушив заборону один з них.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові продавчиню сигарет оштрафували за порушення карантину

"З початку введення карантинних заходів фахівцями Головного управління Держспоживслужби в Харківській області проведено 67 888 перевірок суб'єктів господарювання щодо дотримання карантинних вимог. За результатами перевірок надано 17 611 приписів (пропозицій), оштрафовані 1385 відповідальних осіб. Поінформовані органи місцевого самоврядування та правоохоронні органи", — розповіли перевіряючі.

Вони нагадують, що потрібно неухильно дотримуватися соціальної дистанції, маскового режиму, регулярно мити руки з милом і обробляти антисептиком.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.