Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Симпатик Кернеса і любителька Першотравня: хто може стати правою рукою голови облради

На сесії Харківської обласної ради, яка відбудеться 27 лютого, депутати мають голосувати за відставку заступника голови облради Віктора Коваленка.

Вже 27 лютого депутати Харківської облради мають голосувати за відставку заступника голови облради Віктора Коваленка.

Це питання включили до порядку денного сесії. Голова облради Сергій Чернов буде змушений поставити його на голосування, оскільки це ініціювала третина депутатського корпусу.

У кулуарах активно обговорюють наступників Коваленка. Одним з можливих кандидатів називали голову фракції ВО "Батьківщина" та члена бюджетної комісії Андрія Шевчука. Але його кандидатура не знайшла підтримки більшості. Як найбільш вірогідну претендентку на заступництво називають Валерію Мураєву від "Опоблоку".

"Її кандидатуру активно лобіюють депутати облради з оточення мера Геннадія Кернеса. Вона у місцевих чиновників на хорошому рахунку. Однак більшості голосів зараз немає. Торги йдуть за кожен голос: групи впливу Скоробагача і Кернеса борються за кожного депутата",— розповів KHARKIV Today один з депутатів облради.

Кандидатуру Мураєвої частково підтримують обранці від "Опоблоку", а також з партій "Наш край" і "Відрождення". В сумі три фракції налічують 80 депутатів, однак набрати необхідний 61 голос (з 120 можливих) за прийняття цього рішення поки не вдається.

Поки депутати торгуються, ми вирішили нагадати, хто така Валерія Мураєва. Вона довгі роки була дружиною народного депутата, а раніше — голови Зміївської РДА Євгена Мураєва. Її батько — також екс-народний депутат Олег Таранов, співзасновник "Україно-Сибірської інвестиційної корпорації" УкрСибінкор ", в кінці 90-х — заступник міністра Кабміну і голова Держагентства з управління корпоративними правами. Незважаючи на розлучення з чоловіком, залишилася з ним в одному політичному човні під назвою "Наші" і підтримала розлучення з ОПЗЖ. У соціальних мережах Валерія Мураєва не приховує своїх проросійських поглядів. Наведемо кілька висловлювань.

Про мовний закон:

"Дембельський акорд. Доробок на невідворотні парламентські. Звідки голоси? Не переоцінюйте впливу поки ще Портрета. Ця 278-одностайність пояснюється тим, що парламент сьогодні не представлений практично ні центром, ні південним сходом. Тому вони змагаються в бажанні показати своєму електорату черговий шароварний «патріотизм» в надії добрати відсотки на виборах.
Згадайте зміни по НАТО і ЄС, там також Портрет змусив голосувати під свою дудку тих, хто готовий був рвати його на "десять тисяч ведмежат". У них одне електоральне поле і битися вони будуть нещадно, і їм байдуже, що країні загрожує черговий виток ворожнечі, озлобленості і протистояння. Їм потрібно назад ... Страсний тиждень. Бісяться ".

Про ЄС і СНД:

"Безмитна торгівля з ЄС триває майже три роки, але харківським виробникам, як і раніше, не вдається компенсувати втрачені ринки країн СНД. Умови Асоціації з ЄС невигідні Україні і вимагають негайного перегляду. Партія "Наші" буде домагатися для України вигідної торгово-економічної угоди з ЄС і права торгувати з усіма країнами, з якими нам вигідно ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сергей Чернов рассказал о кандидатах на место Коваленко

Про Україну:

"Схоже, формується нова тенденція: врівень із захистом біженців, сексуальних меншин та гендерної рівності намагаються стати борці за зневажені права вітчизняних заробітчан.

У європейської спільноти, яка міцно затиснута у рамки толерантності, формують новий комплекс провини.

Як швидко країна, де перемогла гідність, перетворилася в непомітну жінку зі шваброю ".

"Одні ЗМІ говорять про невелике зіткнення, інші політкоректно пишуть про дві одномоментні акції, треті звично згадують "про".
По суті — хворі на голову виродки напали на людей похилого віку, які пам'ятають, що таке гідність.
І так, повторюю — хворі на голову виродки. Виродки, які кидають сиру печінку в людей, названі патріотами і активістами — тварі. Мерзенні, біснуваті від власної жовчі, годованці тих, хто сидить вище.
І знаєте, що ?! Ті, хто зібралися на честь пам'ятної дати закінчення Сталінградської битви і живуть на "покращені" пенсії, сьогодні знову побачили телячу печінку, правда, на землі, але зате зблизька. Гідність вона така ".

Про 1 Травня:

"Люблю цей день! Можливо, тому, що в пам'яті залишилися повітряні кульки, прапорці і стрічки, можливо, тому, що з цього дня в моєму дитинстві починалася весна.
А, можливо, тому, що він щирий і воістину всенародний! Це те хороше, що варто берегти! ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кто дружит против Кучера: в Харьковском облсовете создали группу имени Кернеса

Про активістів:

"Я тільки не розумію, чому ще досі не декомунізували слово "активіст" ?
Вважаю, що цю прокляту совкову спадщину давно пора замінити на поняття "беспредельщик", яке відповідає сучасним реаліям.

Про курс України:

Те, що країну повертають в ідеологічному та історичному сенсі в протилежний здоровому глузду бік не констатувати може або абсолютно безграмотна людина, або зацікавлений в цьому упир (порівняння не випадкове).
Внесення всіх цих законопроектів від вихідного 25 грудня до знищення терміна ВВВ, прирівнювання учасників вуличних протестів до учасників бойових дій і т.д. — все це планомірно забиває клини і в  без того напружену до межі ситуацію. Не потрібно говорити, що це відволікаючий маневр, так, і це теж, але глобально — розрахунок не на сьогоднішній день, а на поросль, яку вирощують на нових стандартах.
А реформа освіти — подарункова стрічка на суповому наборі з цих нововведень.
Перетворення народу, нації в безмозгле і тупе стадо, які не мають пам'яті, самоповаги, заклопотані питанням виживання — мета купки кровососів. Ціна питання — влада і безкарне злодійство.

Про перейменування ВВВ у Другу світову:

"Без слави і без пам'яті.
Які не мають ні батьківщини, ні історії.
Здатні перетворювати в стадо свій народ, які відбирають у нього гордість, гідність.
І плювати мені на те, що у них в головах, це — маркер.
Думайте про стан своїх голів і про свідомість своїх дітей. А це — брудна піна ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хук Кернеса для Кучера? Виктора Коваленко собираются уволить на ближайшей сессии Харьковского облсовета

Про Кернеса:

"Всі, хто відвідують мою сторінку, знають, що я безумовний симпатик Геннадія Адольфовича. Причому так було задовго до того, як "Харків" і "Кернес" стали нероздільними".

Про Конституцію:

"День Конституції. Саме час ставити свічку в кутку екрану. Раптом хтось згадає? Багаторазово принижена і згвалтована вона все ще є, хоча по суті того, що відбувається, влада могла б і її скасувати, щоб всякі там унікуми не згадували, та не посилалися, обурюючись.
Загалом, пам'ятаємо, любимо, сумуємо ".

Про безвіз:

"І ще раз не про "безвіз".
Танці на смузі, "ширшеколо" в аеропорту і духовий оркестр. Так соромно за країну. Реально соромно. Гідність, кажите? Судячи з пафосу і розмаху, "віз" був якоюсь Берлінською стіною, зруйнувавши яку освічені уми знаходять жадану свободу "без". Завалилася. Аве. У скасуванні 35 євро взагалі виразний сакральний сенс — Мойсей, який водив три роки рабів, нарешті вивів їх в нераби. Правда, поки, як туристів, не більше ніж на 90 днів, з неможливістю працювати і вчитися. Але російські поети про це давно написали, так ".

Про російсько-українську війну:

"Чи не за це таврують "сепаратистами", ставлять в провину і вимагають покарань? Перебуваючи в Мюнхені, запитала місцевих парламентаріїв, що вони думають про ситуацію в Україні. "Це ваш локальний конфлікт" була відповідь. Який, до речі, вже  втомив прагматичних німців, на що вони красномовно натякали ".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.