Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Шмигаль розповів, коли в Україні можуть ввести локдаун

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Посилення карантину прем'єр-міністр називає планом Б.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль поділився планами уряду щодо карантину. 

"Карантин вихідного дня" — розумна альтернатива локдауну, оскільки минулі вихідні показали, що люди обмежили свою мобільність. Про це повідомив голова Кабміну.

"Це означає, що зменшилися довгострокові контакти між різними соціальними групами. Відповідно, менше шансів, що здорові люди підхопили вірус. Тому, в ці та наступні вихідні буде діяти "карантин вихідного дня". Після цього ми можемо оцінити його результат. Ми бачимо цей результат у виході на плато за кількістю хворих", — написав Денис Шмигаль в Facebook.

Він додав, що уряд розробляє план введення більш жорсткого карантину, але це план Б, якщо не спрацює "карантин вихідного дня".

"Ми почали публічне обговорення цього плану Б, щоб вся країна розуміла його. Ми хочемо, щоб наші кроки були зрозумілими і передбачуваними для людей і бізнесу. Тому на цьому тижні ми двічі зустрічалися з міськими головами. Відбулася зустріч з Радою церков. Зустріч та обговорення з бізнесом. Для міських голів розсилається опитування про те, які протиепідемічні правила і обмеження вони бачать оптимальними. Обмеження для яких місць скупчення людей краще застосувати. Йдуть щоденні консультації з епідеміологами і інфекціоністами. Аналізується ситуація по кожному регіону", — пояснив прем'єр-міністр.

Голова Кабміну уточнив, напрацьовується спільний, зважений і підтримуваний всіма план. Ніякої дати введення більш жорсткого карантину зараз немає.

Нагадаємо, в листопаді Шмигаль обіцяв не вводити в Україні жорсткий локдаун. Він не бачив економічної можливості зупинити країну на два або більше тижні.

Як писав KHARKIV Today, в нашому регіоні кількість хворих коронавірусом перевалила за 50 тисяч. 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.