Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Сергій Чернов розповів про кандидата на посаду Коваленка

Виктор Коваленко. Фото: В. Коваленко/Facebook
Голова облради каже, що в жодній фракції немає більшості, а політолог пророкує на місце зама Олега Каратуманова.

На сесії Харківської облради, яка відбудеться 27 лютого, депутати голосуватимуть за відставку першого заступника голови облради Віктора Коваленка.

Голова Харківської облради Сергій Чернов повідомив, що питання про кандидатуру нового першого заступника не обговорювалося.

"Ніхто нікого не пропонує і пропозицій ніяких на сьогоднішній день немає. Є тільки два проекти рішень. Один стосується зміни керівного складу профільних постійних комісій. Інший - дострокового припинення повноважень першого заступника Харківської обласної ради Віктора Коваленка", - повідомив Чернов.

Він уточнив, що депутати облради приймають рішення шляхом консенсусу.

"Більшості немає, ні в одній групі, ні в одній фракції немає більшості і не буде. Тому всі рішення, які приймаються в облраді, можуть прийматися тільки шляхом консенсусу", — пояснив голова Харківської обласної ради.

За словами політолога Антона Авксентьєва, обійняти посаду Коваленка в Харківській облраді може Олег Каратуманов.

"Багато писали, що цю поаду може зайняти Валерія Мураєва. Думаю, це було зроблено зумисно, вкинути якесь прізвище, щоб сконцентрувати навколо нього весь негатив, а потім несподівано озвучать інше. Я думаю, що цю посаду обійме Олег Каратуманов, тому що він же займається формуванням фракції" Довіряй справам "під Кернеса в облраді. Він каже, що вже є 50 заяв і логічно, що представник найбільшої фракції повинен зайняти якесь місце у цій президії", — вважає Авксентьєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сергій Чернов розповів, хто ініціював відставку його заступника у Харківській облраді

На думку політолога, зміна першого заступника голови облради не особливо важлива, оскільки незабаром відбудуться місцеві вибори. Авксентьєв впевнений, що на майбутній сесії депутати проголосують "за" зняття Коваленка з посади.

Політолог виключає можливість того, що місце Віктора Коваленка може зайняти депутат облради Юлія Світлична.

"Було сигнальне перше голосування, перша сесія, на якій голосували за бюджет і програму розвитку. Напередодні цієї першої сесії було багато розмов, що Райнін і Світлична мобілізують всі свої сили проти Олексія Кучера і можуть висловити йому недовіру. Тому що нібито у них є найбільше міжфракційне об'єднання "За Харківщину". По факту ж вийшло, що бюджет набрав близько 100 голосів, всі швидко перевзулися. Я думаю, що у Світличної та Райніна, яких я сприймаю, як один суб'єкт, не залишилося достатньої кількості лояльних депутатів в облраді, може 15-20 чоловік, але точно не більшість — не 61 ", — пояснив Авксентьєв.

Нагадаємо, питання про відставку Віктора Коваленка включили до проекту порядку денного сесії. До недавнього часу він очолював фракцію БПП в облраді, яка на останній сесії 2019 року припинила існування.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.