Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Сергій Чернов розповів, хто ініціював відставку його заступника в Харківській облраді

Голова Харківської обласної ради зазначив, що заяву написали 48 осіб.

Голосувати за відставку Віктора Коваленка депутати будуть на найближчій сесії 27 лютого.

Голова Харківської облради Сергій Чернов прокоментував інформацію про можливу відставку свого першого заступника Віктора Коваленка.

"Сенсації ніякої немає тут. Велика кількість інтернет-видань, тим більше, що ми знаємо, яке кому належить, смакують цю тему. Є звернення 48 депутатів. Законодавчо все витримано, ініціювати ці питання може третина депутатів. І я, як голова облради, не можу не реагувати на такі вимоги. Як депутати вирішать — так і буде ", — сказав Сергій Чернов.

Нагадаємо, 48 депутатів — це гіпотетична нова група, яка може бути створена в Харківській облраді на найближчій сесії. Її керівником стане Олег Каратуманов. У п'ятницю 31 січня він повідомив KHARKIV Today, що у нього на руках заяви 50 депутатів, які голосуватимуть за відставку Віктора Коваленка. При цьому назвати прізвища він відмовився. Відомо, що вигодонабувачем від створення нової депутатської групи в облраді є мер Харкова Геннадій Кернес — він намагається продемонструвати голові Харківської ОДА Олексію Кучеру свою політичну вагу навіть в обласній раді.

У коментарі KHARKIV Today ще один заступник Чернова Володимир Скоробогач повідомив, що Коваленко заяви за власним бажанням не писав і назвав ймовірну відставку колеги "політичними іграми". Сам Коваленко відмовився коментувати причину свого звільнення і не сказав, чи писав заяву за власним бажанням: "Прийде час — все дізнаєтеся", — сказав коротко Коваленко.

Раніше Сергій Чернов говорив, що Віктор Коваленко "на своєму місці".

Слід зазначити, що питання про відставку Віктора Коваленка включили до проекту порядку денного сесії. До недавнього часу він очолював фракцію БПП в облраді, на останній сесії 2019 року вона припинила існування.

Відзначимо, Віктор Коваленко обіймає посаду першого заступника голови Харківської облради з 25 листопада 2015 року. У грудні 2019 року перший заступник голови облради заявляв, що на нього тиснуть. У матеріалах кримінального провадження сказано, що будинок Віктора Коваленка у Вовчанському районі ремонтували за гроші з карти, яку підряднику передав "чорний" лісник Віктор Сиса. Він уточнив, що знає лісника Сису, але будинок будує за свої гроші.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.