Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Ще одній чиновниці, підозрюваній в недбалості через смерть дитини, обрали запобіжний захід

Фото: Слава Мавричев / Facebook
13-річний Кирило помер від падіння воріт в модульному містечку в Харкові більше трьох років тому. Начальницю ділянки комунального підприємства, яка просила не кріпити ворота, почали судити тільки зараз.

13-річний Кирило помер від падіння воріт в модульному містечку в Харкові більше трьох років тому. Начальницю ділянки комунального підприємства, яка просила не кріпити ворота, почали судити тільки зараз.

22 травня Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід начальниці ділянки комунального підприємства з обслуговування модульного містечка. Підозрювану у вбивстві неповнолітньої з необережності суддя відправив під нічний домашній арешт на 37 днів. Про це повідомив прес-секретар прокуратури в Харківській області Дмитро Чубенко.

Нагадаємо, за даними слідства, чиновниця дала вказівки підлеглим занести ворота на територію спортмайданчика і не закріплювати їх. Саме тому ворота часто переверталися верхньої балкою вниз. 5 березня 2017 року,  воротами на смерть придавило підлітка, який грав в футбол. Начальниці ділянки комунального підприємства з обслуговування модульного містечка повідомили про підозру у злочині за ч. 1 ст. 119, ч. 4 ст. 27 ч. 2 ст. 275 Кримінального кодексу України (вбивство неповнолітнього з необережності, підбурювання співучасника до порушення правил безпеки при будівництві). Їй загрожує обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Як писав KHARKIV Today, 15 травня директору КП "Харківспецбуд" Богдану Долині, підозрюваному у службовій недбалості, що призвела до смерті дитини, обрали запобіжний захід — нічний домашній арешт. За даними слідства, він не вжив заходів, спрямованих на дотримання правил безпечної експлуатації воріт.

 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.