Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Ще одна лікарня Харкова буде приймати пацієнтів з коронавірусом

Незважаючи на опір чорнобильців, рішення все-таки було прийняте.

До медичної установи обіцяють поставити апарати ШВЛ.

Харківський обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення відкриється для прийому пацієнтів з коронавірусом. Про це 11 червня в інтерв'ю "МедиаПорту" розповів голова ХОДА Олексій Кучер.

"Всі підготовчі дії з приводу того, щоб брали людей в Чорнобильську лікарню, вже зробили. Вона готова на сьогоднішній день. Завтра відбудеться нарада з містом. Завтра ми остаточно вирішуємо з приводу міста, яким чином вони будуть реагувати. Перше, що мене турбує, це зменшення поширення захворюваності, так як більше 80% — це жителі міста. Завтра буде проведено певний інструктаж міських лікарів. І друге — це питання прийому хворих СOVID. Завтра, після цього буде рішення з приводу того, коли саме буде відкрита Чорнобильська лікарня", — сказав керівник області.

Він зазначив, що мав місце певний спротив з боку пацієнтів лікарні, і висловив своє нерозуміння.

"Я не розумію, чому висловлювалися так негативно з приводу цього наші шановні чорнобильці. Маючи можливість, я б звернувся до них: все ж з розумінням поставитися. Щоб розвантажити, нам необхідно задіяти ще один медичний заклад обов'язково. Тим більше, що вони на 100 % готові. Ми провели нараду і з головним лікарем", — повідомив Кучер.

Він зазначив, що в лікарню поставлять нове обладнання, в тому числі апарати ШВЛ — вони залишаться в медустанові і надалі.

KHARKIV Today раніше писав про те, що через спалах коронавірусу  в одному з районів області закривають дитсадки та ринки.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.