Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Розслідування авіакатастрофи Ан-26 перебуває на завершальному етапі — Венедіктова

Фото: KHARKIV Today/Сергей Козлов
В Офісі Генпрокурора розповіли про хід слідства.

У справі про катастрофу літака біля Чугуєва (Харківська область) допитали 81-го свідка, провели понад сто експертиз.

Розслідування авіатрощі літака Ан-26 за фактом порушення правил польотів і підготовки до них знаходиться на завершальному етапі. Його проводять військові прокурори Харківського гарнізону. Про це повідомила Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова.

"На особливому контролі у нас кримінальне провадження за фактом порушення правил польотів і підготовки до них, що спричинило катастрофу літака Ан-26Ш і загибель 26 військовослужбовців. Процесуальне керівництво розслідування катастрофи здійснюють військові прокурори Харківського гарнізону. У цій справі, крім першочергових слідчих дій, проведено допити 81 свідка, призначено та проведено понад 100 судових експертиз. Розслідування перебуває на завершальному етапі і ми сподіваємося, що скоро дамо суспільству відповіді", — зазначила Венедіктова.

Нагадаємо, увечері, 25 вересня, військово-транспортний борт Ан-26Ш упав, а потім загорівся недалеко від Чугуєва. На борту перебували 27 осіб, вижити вдалося лише одному — В'ячеславу Золочевському. На місці загинули 25 чоловік, ще один — Віталій Вільховий помер у лікарні. Попрощалися з загиблими 6 жовтня на площі Свободи, після чого їх поховали в 11 регіонах України.

28 жовтня на засіданні Кабінету міністрів України назвали всі причини аварії Ан-26. Головними стали — відсутність дієвого контролю з організації та виконання польоту з боку посадових осіб Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба; системні порушення правил виконання польотів в університеті ім. Кожедуба; недостатня професійна підготовка екіпажу щодо дій в особливих ситуаціях.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.