Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Розмір середньої пенсії в Україні зріс до 3400 гривень

Летом минимальная пенсия возрастет до 1 435 грн, а максимальная – до 14 350 грн. Фото: korrespondent.net
Летом минимальная пенсия возрастет до 1 435 грн, а максимальная – до 14 350 грн
В середньому пенсії підвищилися на 260 гривень.

Пенсійні виплати проіндексовані в травні.

У травні для 8,4 мільйона українських пенсіонерів були проіндексовані пенсії. Розмір виплат підвищився на 11%, в середньому пенсії зросли на 260 гривень. Тепер середній розмір пенсії становить 3400 гривень. Про це в середу, 17 червня, повідомив офіційний сайт Мінсоцполітики.

Так, голова відомства Марина Лазебна заявила, що серед основних досягнень уряду за першу сотню днів роботи — впровадження тривимірної програми підвищення пенсій.

За її словами, діяльність уряду в цей період була спрямована на захист найбільш вразливих перед COVID-19 категорії громадян, зокрема — пенсіонерів.

З 1 квітня 1,5 мільйона пенсіонерів старше 80 років отримали щомісячне підвищення до пенсії в середньому на 500 гривень.

Також нещодавно Верховна Рада прийняла закон, що передбачає введення нової надбавки на догляд одиноким пенсіонерам, яким 80 і більше років і які за висновком лікарсько-консультативної комісії потребують постійного стороннього догляду.

"Розмір допомоги становитиме 40% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, і становитиме близько 700 гривень", — йдеться в повідомленні.

Після того, як президент підпише закон, пенсіонерам будуть нараховуватися кошти з січня 2020 року — тобто з урахуванням вже минулого періоду.

Крім цього, 10,6 мільйона пенсіонерів і одержувачів соціальної допомоги, чия пенсія не перевищувала 5 тисяч гривень, отримали одноразову грошову допомогу в розмірі 1000 гривень.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.