Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Ринок "Барабашово" пішов на карантин

Ще вчора підприємці вийшли торгувати, а із сьогоднішнього дня вони працюють в режимі складу.

Із 18 березня по 3 квітня через карантин на ринку "Барабашово" немає роздрібної торгівлі.

Із середи підприємці перейшли на роботу в режимі складу і можуть відпускати оптових покупців. Про це KHARKIV Today повідомив прес-секретар ринку "Барабашово" Сергій Зайцев.

"Ми працюємо в режимі складу. Це означає, що всі товари підприємців знаходяться на об'єктах і підприємці мають вільний доступ до них. Вони не можуть здійснювати роздрібну торгівлю, але припустімо, якщо до нього приїде один оптовик, ніхто йому не забороняє продати товар оптом. Покупців у нас немає. Режим складу передбачає те, що підприємець — це суб'єкт, який діє на свій розсуд, згідно із законодавством він має вільний доступ до свого товару", — пояснив Зайцев.

17 березня ринок "Барабашово", незважаючи на заборону міськради, працював в звичному режимі, але покупців стало менше.

Нагадаємо, згідно з розпорядженням Кабміну № 215 від 16 березня, із 17 березня заклади громадського харчування, торгово-розважальні центри, інші установи розважальної діяльності, фітнес-центри, заклади культури повинні тимчасово припинити свою роботу. Дозволено надавати послуги громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлення за умови, що персонал буде забезпечений засобами індивідуального захисту.

Як писав KHARKIV Today, 11 березня на засіданні Кабінету міністрів прийняли  рішення про введення карантину по всій країні. Наступного дня на карантин пішли всі вузи Харкова, а з 13 березня оголосили карантин в школах і дитсадках. Пізніше роботодавцям порекомендували відправити співробітників на віддалену роботу.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.