Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Ресторанам і кафе Харкова дозволили працювати до 22:00

кафе
кафе
Роботу закладів громадського харчування продовжили на дві години.

Незважаючи на чергове віднесення Харкова до "червоної" зони епіднебезпеки, громадському харчуванню дозволили продовжити час роботи.

Ресторанам і кафе Харкова дозволили працювати до 22:00. Відповідне рішення прийняла Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на прохання обласної комісії. Про це повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер.

Роботу закладів харчування продовжили на дві години за умови більш жорсткого контролю за дотриманням протиепідемічних заходів.

"Ми розуміємо всі труднощі, з якими вам (прим. — до представників ресторанного бізнесу) довелося зіткнутися через пандемію COVID-19 і впроваджені карантинні обмеження. Ми робимо максимум для того, щоб ви працювали. Обмеження "червоної" зони передбачають повне закриття закладів громадського харчування, але ми добилися дозволу працювати до 22.00", — написав Кучер у своєму Telegram.

Представники громадського харчування, які мітингували сьогодні біля будівлі Харківської обласної державної адміністрації, відреагували на пом'якшення. Як повідомив KHARKIV Today засновник мережі ресторанів "AltBier" Сергій Коваленко, продовження роботи ресторанів і кафе на дві години — вже крок, однак це не зовсім те, чого вимагали на акції протесту. Учасники просили надати можливість кожному закладу вибирати свій графік роботи. Якщо цього не зроблять, будуть вимагати зменшити розмір оренди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ресторатори попросили чиновників про індивідуальні графіки роботи в Харкові

"Особисто для мого бізнесу — це чверть подиху. Але в цілому для цеху нашого ... скажімо, для ресторану "Чехов" — це, напевно, може бути виходом. В цілому ми раді, що почуті. Для нас же найбільш справедливим робочим рішенням була б можливість роботи 12 годин або хоча б 8-годинний робочий день з вибором часу роботи. Якщо це з якихось причин неможливо, то ми будемо виходити з ініціативою, щоб зменшили розміри орендної плати або дали якісь мінімальні кошти на виплати співробітникам, щоб вони хоч якось жили", — сказав Сергій Коваленко.

Голова Харківської ОДА нагадав, що сьогодні, 6 листопада, Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій оприлюднила нове зонування. До "червоної" зони віднесли Харків, Первомайський, Лозову і Чугуїв, а також Барвінківський, Богодухівський, Валківський, Зачепилівський, Золочівський, Коломацький, Чугуївський і Шевченківський райони Харківської області.

Кучер закликав жителів Харківської області дотримуватись протиепідемічних норм, що допоможе подолати стрімке зростання поширення коронавірусу і уникнути локдауна, який "масово впроваджується в країнах Європи".

Нагадаємо, для харківських кафе і ресторанів з 19 жовтня діяло обмеження роботи — до 20:00 з моменту віднесення Харкова до "червоної" зони епідемічної небезпеки.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.