Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Рекордний розмір: у ЦВК вирішили, який вигляд матиме бюлетень на 179 окрузі

Центральна виборча комісія визначила розмір і колір бюлетеня.

15 березня на позачергових парламентських виборах виборці 179 округу голосуватимуть на майже метровому бюлетені.

Щоб розмістити 40 прізвищ кандидатів у 179 окрузі, бюлетень на позачергових парламентських виборах буде такого ж розміру, як і на президентських — 200x800 міліметрів. Буде використано папір пісочного кольору. Відповідну форму, колір і текст виборчого бюлетеню затвердила 17 лютого Центральна виборча комісія.

На майже метровому бюлетені буде відображений двоколірний водяний знак і захисні волокна з графічними антисканерними елементами. Спеціальною фарбою на нього нанесуть номер виборчої дільниці, який проявлятиметься на звороті.

ЦВК доручила виготовити на 0,5% більше бюлетенів для кожної звичайної і спеціальної дільниць.

Стежити за виготовленням бюлетенів буде спеціальна контрольна комісія, до складу якої увійшли представники політичних партій і депутатських фракцій, раніше направили відповідні подання: Олександр Качура від "Слуги народу", Борис Сиклицький від "Європейської солідарності" і Філіп Альїд від "Голосу".

Крім того, ЦВК визначила порядок проведення кандидатами в нардепи передвиборної агітації. Відповідну постанову "Про здійснення організаційного та фінансового забезпечення проведення кандидатами в народні депутати України, зареєстрованими в одномандатному виборчому окрузі №179, передвиборної агітації за рахунок і в межах коштів державного бюджету України, виділених на підготовку і проведення проміжних виборів народного депутата України 15 березня 2020 року" прийняли на засіданні 19 лютого.

У ЦВК відзначили: в зв'язку з реформуванням державних і комунальних друкованих засобів масової інформації комісія буде вирішувати, який друкований засіб масової інформації буде розміщувати публікації з передвиборчими програмами кандидатів у нардепи.

При цьому, ЦВК зобов'язала окружну виборчу комісію вжити заходів, щоб кандидатам надали ефірний час і друковані майданчики для передвиборної агітації. Крім того, вона повинна визначити терміни ведення такої агітації.

Примітно, що розмір бюлетеня на президентських виборах 2019 року також составлял 200x800

міліметрів і мав пісочний колір. Це вважався рекордний розмір за всю історію українських виборів.

Нагадаємо, вибори у 179 окрузі відбудуться 15 березня. Кандидати в нардепи повинні були подати документи в ЦВК для реєстрації до  13 февраля. Позачергові вибори на цьому окрузі призначили тому, що 5 листопада нардепа від 179 округу Олексія Кучера президент Зеленський призначив головою Харківської ОДА. Тому Кучер склав повноваження парламентаря, а цей виборчий округ у Верховній Раді повинен представляти інший народний обранець.

Як писав KHARKIV Today, стал известен финальный бюллетень в округе Кучера.

17 лютого ЦВК оголосила повний список кандидатів, які будуть допущені на позачергові вибори на 179 окрузі (входить Лозова, Зачепилівський, Кегичівський, Красноградський, Лозівський і Сахновщинський райони).

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.