Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Регулярні ДТП на перехресті як звичайна буденність: про наболіле від Віталія Саламахи

Фото: Віталій Саламаха

Ми вже неодноразово з Вікторією Кінзбурською підіймали тему перехрестя вул. Ощєпкова та Маршала Рибалка (Немишлянський район міста Харкова). Необхідність встановлення світлофору  та інших додаткових засобів обмеження швидкості доносилася і шляхом направлення депутатських звернень,  і телефонними дзвінками до профільних органів, навіть з трибуни Верховної Ради України, але результату, на жаль, не бачимо. Змінюється лише кількість аварій, побитих машин, постраждалих або ж наляканих пасажирів та пішоходів.

Загалом з даного питання отримано 37 звернень: письмових та усних, більше 100 повідомлень у соціальних мережах. З трибуни Верховної Ради України проголошено депутатський запит, також  направлено 5 депутатських звернень до Харківської міської ради та її підрозділів, Департаменту патрульної поліції Управління патрульної поліції в Харківській області.

Тільки протягом 2020 року лише з відкритих джерел можна отримати інформацію щодо наступних ДТП на перехресті вул. Ощєпкова та Рибалка:
 02.01.20 – Fiat Doblo та Кia Carnival;
12.01.20 – позашляховики Toyota та Nissan;
05.03.20 – ВАЗ та Mitsubishi;
23.05.20 – Daewoo та Honda;
09.07.20 – ВАЗ-2108 та Renault; 
09.10.20 - Daewoo Lanos та Kia;
18.10.20 - Nissan та знак пішохідного переходу.

Фото: Труха
Одна з аварій на перехресті вулиць Ощепкова та маршала Рибалка. Фото: Труха

І це лише зафіксовані значні ДТП, окрім них є ще кілька малозначних. Як бачимо, статистика невтішна.
Наразі, Харківська область знаходиться в антилідерах за кількістю аварій, починаючи з січня 2020 року. Та, на жаль, я можу назвати ще цілий ряд проблемних місць в нашому місті, де необхідне встановлення світлофорних об'єктів: неврегульований пішохідний перехід, розташований на Салтівському шосе, між проспектом Ювілейним та вул. Драгоманова; перехрестя вул. Генерала Момота та Бібліка. Так, не можна виключати неуважність водіїв, але якщо поле зору перекривають незаконно встановлені кіоски, майже один на одному, то в принципі виключається можливість контролювати ситуацію. Тут вже все залежить від спритної уваги водія. Але ж так не має бути, адже це ПРОЇЖДЖА ЧАСТИНА, і вона повинна бути безпечною для кожного.

Ми спостерігаємо на великих бордах: "Будьте уважніше на дорогах!" або ж "Дотримуйтеся правил дорожнього руху!" 
Постає цілком логічне питання: чи можна бути уважним на дорозі та дотримуватись ПДР, якщо сама до цього не пристосована і не відповідає стандартам?

Це ж не просто чиясь забаганка — це реальна необхідність. Люди хвилюються за своє життя, за життя своїх дітей. Чи хіба безпека вже не в моді? Ми освітлюємо проблему перехресть також у соціальних мережах, але, очевидно, що цього замало для того, щоб жителі були почуті. 

Ми будемо вдячні за поширення цієї інформації, аби якогома більше людей знало про небезпечність зазначенених доріг. Сподіваюсь, що з допомогою засобів масової інформації, з необхідною підтримкою місцевої влади, уряду, ми зможемо домогтися встановлення світлофорів та інших додаткових засобів обмеження швидкості на дорогах. Давайте цінувати життя і безпеку одне одного!

Віталій Саламаха — кандидат 01 в депутати до Харківської міської ради від Немишлянського району.

 

*Матеріал на правах агітації

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.