Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Райнін не прийде мітингувати з Лесиком під стіни Харківської облдержадміністрації

Райнин Бойко опзж. Фото: KHARKIV Today
За словами організатора, на мітинг проти нового закону про середню освіту прийдуть 30 осіб.

На мітингу під стінами Харківської облдержадміністрації, який ініціював голова міського осередку ОПЗЖ Андрій Лесик, його колеги за партіэю Райніна не буде. Є інформація, що в Харкові сьогодні буде Юрій Бойко.

Під стінами Харківської облдержадміністрації збираються прихильники ОПЗЖ, які подали заявку в поліцію про проведення мітингу на підтримку російської мови. За словами Андрія Лесика, вони виступають проти нового мовного закону. Але вийшли чомусь до будівлі ХОДА, а не до законодавчого органу України. Сам Лесик це пояснює так:

"Ми виступаємо проти дискримінаційного закону про українську освіту в цілому. На сьогоднішній день я перебуваю в Харкові, ми хочемо звернутися до губернатора Кучера, щоб він висловив також свою позицію з цього питання, оскільки він представник президента. У даному випадку, російська мова має статус регіональної, статус ніхто не скасовував. За Конституцією російська мова має право на захист і розвиток", - сказав KHARKIV Today Лесик.

За словами організатора, його колега по партії - у недавньому минулому голова Адміністрації президента Порошенко - Ігор Райнін не буде присутній на мітингу, оскільки зайнятий на іншому заході "Оппоплатформи "За - Життя".

Лесик сподівається, що поліція зможе забезпечити безпеку його людей.

"Мені десятки людей дзвонять - підемо, потім дивляться, що там націоналісти збираються приходити, буде менше. Ми перш за все за безпеку людей, я теж хвилююся. Ми нічого не боїмося, ми просто бачили в соцмережах, що там наші "товариші", нісенітниці всякі, єресь пишуть", - сказав Лесик.

До початку мітингу глава ХОДА Олексій Кучер написав на своїй сторінці в Facebook, що не бачить утисків прав у мовному питанні і попросив учасників акції дотримуватися громадського порядку.

Як писав KHARKIV Today, 27 листопада 2019 року екс-голова Харківської ОДА, екс-голова АП Ігор Райнін очолив обласний осередок "Оппоплатформи". На представлення свого "друга" приїхав Юрій Бойко і сказав, що вони давно вели переговори з Райніним і просили його не йти з АП.

9 грудня 2019 року екс-депутата Харківської міськради Андрія Лесика обрали головою міського осередку "Оппоплатформи - За життя". На закриту партконференцію прибули народний депутат Вадим Рабінович і кум Путіна Віктор Медведчук.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.