Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Проти мережі магазинів спорттоварів ввели санкції, філії є в Харкові

Рада національної безпеки і оборони України заборонила роботу "Спортмайстера".

Санкції запровадили проти "Спортмайстера", заборона на роботу компанії буде діяти три роки.

Рада національної безпеки і оборони України ввела санкції проти приватної компанії з обмеженою відповідальністю Sportmaster Operations Pte. Ltd., яка зареєстрована в Сінгапурі. Компанії належить однойменна мережа магазинів в Росії, Білорусі, Казахстані, Китаї. В Україні "Спортмайстер" є в 15 містах, зокрема  Харкові.

Згідно решення РНБО від 19 лютого, до "Спортмайстра" застосовуються такі санкції:

  • повна заборона торгових операцій;
  • повна заборона на транзит ресурсів, польоти і перевезення по території України;
  • запобігання виведенню капіталів за межі України;
  • заборона на ввезення продукції сінгапурської компанії Sportmaster Operations Pte. Ltd безпосередньо компанією або із залученням представників іноземних держав.

Санкції встановлені на три роки. Відповідний указ вже підписав президент Володимир Зеленський, указ набрав чинності з дня його опублікування на сайті президента тобто з 19 лютого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові закрилася відома мережа міні-маркетів

Відзначимо, Sportmaster Ukraine заснували брати Микола і Володимир Фартушняки, уродженці Кривого Рогу. В Україні перший магазин спортивних товарів "Спортмайстер" відкрився в 2001 році. Сьогодні працюють 30 магазинів (супермаркети і гіпермаркети) в 15 містах України. У Харкові супермаркети "Спортмайстер" знаходяться на Гімназійний набережній, 26 (торговий центр "Естет"), проспекті Науки, 24, гіпермаркет на вулиці Героїв Праці, 7 (ТРЦ "Караван").

Нагадаємо, 19 лютого Рада національної безпеки і оборони України також ввела санкції щодо кума президента Росії Віктора Медведчука ( "Опозиційна платформа За життя") і його дружини Оксани Марченко, причиною назвали фінансування ними тероризму. Після цього Марченко заявила, що вступає в "ОПЗЖ".

Санкції застосували і до цивільної дружини нардепа від "ОПЗЖ" Тараса Козака Наталії Лавренюк. Марченко і Лавренюк володіють Новошахтинського нафтопереробним заводом в Ростовській області, який фінансував бойовиків ОРДЛО.

Як писав KHARKIV Today, 2 лютого Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким накладаються санкції на телеканали кума президента Росії Віктора Медведчука "112 Україна", NewsOne і ZIK.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.