Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Прощання з Геннадієм Кернесом (оновлюється)

Фото: KAHRKIV Today / Сергей Козлов
З п'ятим мером Харкова можна попрощатися в театрі опери та балету.

Можливість попрощатися з Харківським міським головою Геннадієм Кернесом є у всіх бажаючих.

Близько 8:30 труну з тілом Геннадія Кернеса привезли до Харківського національного театру опери та балету. З 09:00 до 13:30 там можна попрощатися з мером Харкова.

 
Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Тіло Харківського міського голови в ХНАТОБі Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today

У залі для прощання присутні дружина Оксана Гайсинська, троє синів і невістки, друг і бізнесмен Павло Фукс. Сотні харків'ян несуть квіти, біля театру стоїть велика черга з бажаючих попрощатися. Біля труни безліч вінків, на них стрічки з написами: "Улюбленому татові від Даниїла і Юлії", "Улюбленому Гені від дружини Оксани", "Улюбленому татові від Родіона і Ані", "Від Ігоря Терехова", "Улюбленому татові, дідусеві від Кирила , Яни ... "," від Харківської міськради "Дорогому Геннадію від Айни". 

Родион и Оксана Гайсинские на прощании с Геннадием Кернесом. Фото: KHARKIV Today
Родіон і Оксана Гайсинські на прощанні с Геннадієм Кернесом. Фото: KHARKIV Today

Близько 9:40 рідні покинули ХНАТОБ. Прощання проходить під живу музику, за церемонією можна простежити онлайн на відео нижче. Бажачі попрощатися особисто вишикувалися у велику чергу біля ХНАТОБу.

 

1

Провести Геннадія Кернеса в останню путь, зокрема, приїхали екснардепи Михайло Добкін та Євген Мураєв, парламентарій Вадим Новинський і мер Києва Віталій Кличко, народний депутат і бізнес-партнер Павла Фукса Ігор Абрамович (ОПЗЖ). У залі також помічений депутат Харківської обласної ради Олег Каратуманов. Багато політиків прийшли на прощання без дотримання маскового режиму.

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Михайло Добкін. Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today
Евгений Мураев. Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Євген Мураєв. Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today

 

22

Труну з тілом Геннадія Кернеса з собору перевезли до ХНАТОБу на катафалку. Фото: Bykvu. com / Ян Доброносов.

Близько 08:00 біля театру вже зібралися охочі попрощатися з Геннадієм Кернесом, вулиця Сумська перекрита.

Фото: KHARKIV Today
Фото: KHARKIV Today

О 12.30 попрощатися прийшли кілька харківських народних депутатів - Олексій Красов, Павло Сушко, Олександр Бакумов, Марія Мезенцева, Олександр Литвинов (всі - від партії "Слуга Народу"), а також голова Харківської обласної державної адміністрації Айна Тимчук з радником Антоном Деньгубом, її перша заступниця Тетяна Єгорова-Луценко і заступник Руслан Тихонченко, голова Харківської обласної ради Артур Товмасян, його заступниця Валерія Мураєва.

 

нардепы, Айна

Нардепи, голова ХОДА та облради прощаються з мером. Фото: KHARKIV Today

Церемонію прощання продовжили на півгодини через велику кількість бажаючих попрощатися - сотні харків'ян вишикувалися до пам'ятника Шевченку. Вона триватиме до 13:30. Початок похорону перенесено на 14:00.

Перед цим мера Харкова відспівували в Благовіщенському соборі. За богослужінням можна було стежити за допомогою прямої трансляції. У соборі були рідні та підлеглі Геннадія Кернеса.

Нагадаємо, Геннадій Кернес помер у ніч на 17 грудня в клініці "Шаріте" в Берліні. Він здолав коронавірус, але не зміг впоратися з ускладненнями після перенесеного захворювання. П'ятого мера Харкова поховають 23 грудня на Алеї почесних харків'ян на кладовищі №2.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.