Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Прокуратура розслідує, чому чиновники Кернеса не запровадили карантин

В трех школах Купянска объявили карантин. Фото: kor.ill.in.ua
карантин, школа
За ігнорування постанови Кабміну про карантин через коронавірус чиновникам міськради загрожує до півроку ув'язнення.

Прокуратура Харківської області розпочала розслідування через те, що школи і садочки в Харкові продовжують працювати, незважаючи на всеукраїнський карантин.

За фактом порушення правил боротьби з епідеміями щодо посадових осіб Харківської міської ради почали досудове розслідування. Про це KHARKIV Today повідомив прес-секретар прокуратури в Харківській області Дмитро Чубенко.

"Прокуратурою Харківської області внесено дані в ЄРДР за ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України (порушення правил і норм, встановлених з метою запобігання епідемічних та інших інфекційних захворювань)", — уточнив Чубенко.

Санкція статті передбачає штраф у розмірі 170 гривень, арешт на строк до півроку або обмеження волі на строк до трьох років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карантин? Куди ще можна піти в Харкові

Як писав KHARKIV Today, в МОЗ повідомили: ігнорування карантину — веде до кримінальної відповідальності. Через поширення коронавірусу в Україні до 3 квітня ввели карантин в навчальних закладах, забороняють масові заходи до 200 чоловік. Однак 12 березня в Харкові школярі вийшли на навчання. Швидше за все, карантин в Харкові почнеться з понеділка 16 березня.

Нагадаємо, в Україні зафіксовано один випадок захворювання коронавірусом — у жителя Чернівецької області, який подорожував по Італії.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.