Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Проконсультуватися з лікарем про коронавірус можна віддалено

Консультації дають сімейні лікарі, терапевти і педіатри.

До контакт-центру Міністерства охорони здоров'я можна звернутися з питань протидії поширення коронавірусу.

На "гарячій лінії" ввели новий сервіс — віддалену консультацію лікарів. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я Ярослав Кучер.

"Ми розуміємо, що віддалено ми ніяких діагнозів не ставимо, але є певні побутові питання, є питання, які можна вирішити оперативно, принаймні порадившись з кимось, або отримати певну професійну думку", — розповів він.

Кучер уточнив, дають консультації десять медпрацівників, серед них сімейні лікарі, терапевти і педіатри. Він підкреслив, в будь-якому випадку людині в першу чергу потрібно йти до свого сімейного лікаря, але якщо виникають додаткові питання, то в контакт-центрі МОЗ можуть дати консультацію.

"Уже за тиждень нашими колегами надано 850 консультацій. Планується, що після аналізу цієї роботи ми переглянемо, які є стандартні питання і відповіді, і можливо щось будемо інформатизувати та автоматизувати. І кількість медичних працівників буде збільшено", — пояснив заступник міністра охорони здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чиновники просять харків'ян "свідомо підійти до свят"

Голова МОЗ Максим Степанов розповів, що контакт-центр МОЗ з питань COVID-19 після пандемії використовуватимуть для інших питань, що стосуються медицини.

"На сьогоднішній день до цього центру звернулося вже близько 100 тисяч осіб. Це люди, які звертаються з різних питань, зокрема, з консультацій з лікарем. У майбутньому цей контактний центр, я вірю що ми COVID-19 переможемо, — ми будемо використовувати для інших потреб наших людей або інших питань, що стосуються медицини", — повідомив міністр.

За даними МОЗ, до контакт-центру звернулося понад 103 тисячі чоловік. З цих звернень 21 тисячу 501 обробили в автоматичному режимі, 81 тисячу 764 прийняли оператори, з них 72 тисячі 603 дзвінки обробили без черги, 8 тисяч 618 звернень передали для відповіді до відповідних державних адміністрацій.

У 32% випадків люди зверталися щодо діагностики коронавірусу, 19% — з приводу самоізоляції, 8% турбувало тестування, 7% — питання амбулаторного лікування, 5% — щодо укладення декларацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківська область знаходиться на одному з останніх місць в Україні з тестування на коронавірус.

Контакт-центр Міністерства охорони здоров'я з питань COVID-19 працює з 2 листопада,за номером 0800 60 20 19 люди можуть задати питання з приводу діагностики, тестування, госпіталізації та інше.

Як писав KHARKIV Today, з початку пандемії коронавірус підтвердили у 66 тисяч 243 жителів Харківської області, з них одужали 51 тис 419 осіб, померли — 1008.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.