Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Призовнику з Харківської області дали відстрочку, щоб він міг лікувати хворих коронавірусом

Фото: KHARKIV Today
Відстрочку дали призовнику, який працює в лікарні, де лікують пацієнтів з COVID-19.

Призовники будуть служити в частинах ЗСУ, Національної гвардії та ін.

У порівнянні з минулими призовами в Харківській області відправили до армії на 250 призовників менше. Про це повідомив обласний військовий комісар Юрій Калгушкін.

"Збройні сили поступово переходять на комплектування військовослужбовцями за контрактом, рядового, сержантського, старшинського та офіцерського складу. Планове завдання для Харківської області — 953 призовники. З них 443 відправили до військових частин Збройних сил і 510 призовників — до інших військових формувань. Всіх призовників відправили до частин Збройних сил, попередньо вони пройдуть навчання у навчальних центрах,а після підготовки і набуття військової спеціальності протягом двох місяців будуть відправлені до військових частин за межами Харківської області", — пояснив він.

Юрій Калгушкін нагадав, призовників не відправлятимуть до зони проведення ООС.

"Всі військовослужбовці строкової служби до виконання бойових завдань в зоні операції Об'єднаних сил не залучаються. За ними зберігаються робочі місця і середня зарплата", — додав військовий комісар.

Одному призовнику дали відстрочку, оскільки після закінчення медичного училища він працює з хворими коронавірусом.

"В умовах коронавірусу, обмежень, браку медичного персоналу, була надана відстрочка випускнику медичного училища, який підлягав призову на строкову службу, для роботи в одному з медичних закладів для допомоги хворим коронавірусом. Департамент охорони здоров'я звертався з приводу кількох випускників медичних училищ, але документи дійшли до обласної призовної комісії тільки на одного, а інші питання були вирішені на рівні районних, міських призовних комісій", — розповів Калгушкін.

За словами директора департаменту оборонної та мобілізаційної роботи ХОДА Олексія Максимова, на фінансування заходів щодо призову було передбачено 1 мільйон 860 тисяч гривень, гроші, зокрема, пішли і на тестування призовників.

"Жодна людина з найменшими ознаками захворювання не потрапила на призовну базу", — уточнив він.

За словами обласного військового комісара, призовників, які отримали позитивний тест на коронавірус,  не відправляли до війська.

"Були факти, коли призовники вже були призначені, але за дві-три доби у них виявляли позитивний результат. Цих призовників знімали з команд, знімали з відправлення, відправляли до лікувальних установ", — повідомив Калгушкін.

Нагадаємо, під час весняного призову з Харківської області пішлии служити 1350 чоловік.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.