Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Призначено дату першої сесії Харківської облради

Харьковский облсовет соберется новым составом. Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today.
Більшість членів облвиборчкому підтримали дату 11 грудня.

Були пропозиції призначити дату першої підготовчої сесії на 4 або 11 грудня.

Харківська обласна територіальна виборча комісія прийняла рішення про дату першого засідання Харківської облради нового скликання. Сесія відбудеться наступної п'ятниці, 11 грудня. За це проголосували більшість представників комісії.

Пропозицію про проведення сесії в цей день подав один з членів комісії.

"Сьогодні зареєструвалися всі кандидати. Можемо скликати першу сесію. Зараз я пропоную висловитися членам комісії", — сказала голова комісії Копоруліна.

Була ще одна пропозиція — провести сесію вже на цьому тижні, щоб до кінця грудня встигнути провести ще одну.

"Четвертого грудня. Представники всіх політичних партій збиралися разом, таке ж було побажання у міськради. Не бачу перешкод. До нового року пропонується провести дві сесії. Потрібно вирішити багато питань. Не бачу перешкод затягувати", — сказав ще один член комісії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Битва за Харків. Як політики борються за президії в радах

На даті 4 грудня наполягав членькиня виборчкому, яка представляє "Європейську Солідарність".

"Я наполягала на 4-у. Спочатку 4 грудня — це була позиція апарату Харківської обласної ради та представників всіх політичних партій. Коли було зібрання всіх політичних партій, фактично всі висловили згоду про те, щоб провести цю сесію 4 грудня. По- друге, я об'єктивно розумію, щоб прийняти всі необхідні питання до нового року, необхідно більше часу і проведення саме першої сесії якомога раніше. А потім, як я знаю, апарат планує провести цю сесію до нового року. Тобто, щоб встигнути підготувати всі питання до нового року, прийняти бюджет, на мій погляд, краще не затягувати з цим і провести сесію 4 грудня", — пояснила свою позицію заступниця голови Харківської обласної територіальної виборчої комісії, представник від "ЄС" Маргарита Недашківська.

Голова комісії Валерія Копоруліна каже, що організувати сесію 4 грудня було б складніше.

"Нас не зобов'язує закон давати десять днів на те, щоб проєкти постанов були підготовлені, але Закон "Про місцеве самоврядування" передбачає це. Тому ми не можемо керуватися тільки нашим законом і не дивитися на закон "Про місцеве самоврядування". Тому члени комісії підійшли до цього розумно. Облрада сьогодні сказала, що не 4-е, що вони не встигають. Це розумно. Четверте вже через чотири дні, а це складний процес підготовки до першої сесії", — повідомила Копоруліна в коментарі KHARKIV Today.

Більшість представників комісії підтримали дату 11 грудня.

Перша сесія Харківської облради VIII скликання розпочнеться о 10:00 11 грудня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На першій сесії Харківської облради розподілять субвенцію на онкоцентр

Нагадаємо, 24 листопада на минулому засіданні Харківська обласна територіальна комісія зареєструвала 17 депутатів. Незареєстрованими залишалися шість народних обранців. У нове скликання Харківської облради увійшли 45 депутатів  минулих скликань

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.