Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Понад 400 ПЛР-тестів на коронавірус роблять щодня в Харківській області

Иллюстративное фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today
Тестування на коронавірус в Харківській області проводять у двох лабораторіях Харківського лабцентру, а також в дитячій і дорослій інфекційних лікарнях.

Тестування на коронавірус в Харківській області проводять у двох лабораторіях Харківського лабцентру, а також в дитячій і дорослій інфекційних лікарнях.

Вчора в нашому регіоні на коронавірус протестували 415 зразків біоматеріалу. Про це повідомила директор Харківського обласного лабораторного центру Любов Махота.

"Наша лабораторія наростила потужності в порівнянні з минулими тижнями. Раніше було менше надходжень біоматеріалу — і 30, 100 [тестувань — ред.] на добу. На сьогоднішній день ми дійшли до 415 — 430. Працює не тільки одна лабораторія, працюють дві лабораторії лабцентру : вірусологічна і лабораторія особливо небезпечних інфекцій, також працюють сьогодні дві лабораторії інфекційних лікарень. Загальна потужність складає 415 досліджень вчора, на добу — коли менше, коли більше", — розповіла Махота.

Розширилося і коло людей, яким проводять тестування.

"Підозрілі випадки, всі пневмонії — автоматично вони переходять в розряд підозрілих, контактні і медпрацівники. Саме ті, які контактували з підтвердженим випадком, судмедексперти, патологоанатоми, а також співробітники лабораторії, які проводять дослідження на COVID-19 методом ПЛР. Такі категорії внесені на сьогодні, і ми проводимо дослідження", — пояснила директор Харківського лабцентру.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.