Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Поліція розслідує поширення агітлистівок у Краснограді

Правопорушникам загрожує до семи років позбавлення волі.

У штабі Світличної заявили, що поширення агітаційних листівок з її зображенням в компанії Уляни Супрун — справа рук конкурентів. Однак у штабі Вікторії Алексейчук свою причетність до листівок заперечували.

Поліція розслідує поширення агітаційних листівок із зображенням однієї з кандидаток в народні депутати по 179 округу Юлії Світличної в компанії Уляни Супрун. Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) КК України, —повідомили у відділі комунікації поліції.

До чергової частини Красноградського відділення поліції звернулася 25 лютого довірена особа одного з кандидатів в народні депутати по 179 округу з повідомленням, що 23 лютого о 23:00 невідомі в будинках по вулиці Соборній (Красноград) поширювали агітаційні листівки про кандидата в нардепи з неправдивою інформацією.

Правопорушникам загрожує ув'язнення від трьох до семи років з позбавленням права обіймати аналогічні посади до трьох років. Поліцейські встановлюють джерела походження агітаційних матеріалів і розшукують причетних до їх розповсюдження. Свідків поширення листівок просять повідомляти до територіального підрозділу поліції або за номером телефону — 102.

Як писав KHARKIV Today , кандидаты в нардепы агитируют по правилам и без, а как оружие используют зеленый цвет, бабушек и Супрун.

Кандидати не гребують і чорними піар-технологіями. 23 лютого телеграм-канал "Слобожанський ліфтер" оприлюднив інформацію про те, що в Краснограді затримали двох агітаторів з дивними листівками. На них була зображена Юлія Світлична в компанії Уляни Супрун. "Продовжимо втілювати медреформу Супрун!", — було написано на листівці. Ще одна свідчила: "Мова, Церква! Перемога!". Останнє гасло дуже схоже на те, яким користувався Петро Порошенко під час президентської передвиборчої кампанії. Кольори теж використовували такі ж, як у партії "Солідарність" — чорний, червоний, білий. Мабуть, суперники Світличної спробували таким чином пов'язати її з Петром Порошенком, який свого часу і призначив екс-чиновницю на посаду голови ХОДА. Однак в штабі Вікторії Алексейчук заперечують свою причетність до листівок.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.