Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Після зимових канікул харківські школярі підуть на "дистанційку"

З 25 грудня учні підуть на канікули, потім перейдуть на навчання онлайн.

Школярі вчитимуться онлайн, у студентів приймуть іспити дистанційно або відправлять на канікули. У звичному режимі працюватимуть тільки дитячі садки і кілька спеціалізованих шкіл.

З 11 до 24 січня всі школи Харківської області перейдуть на дистанційне навчання. Про це повідомили в Харківській обласній державній адміністрації з посиланням на департамент науки і освіти.

"З 25 грудня по 10 січня заклади загальної середньої освіти Харкова і області будуть знаходитися на зимових канікулах. Після закінчення зимових канікул школи в районах області продовжать освітній процес з використанням технологій дистанційного навчання", — пояснили в ХОДА.

При цьому 13 спеціальних шкіл обласного підпорядкування будуть працювати в звичному режимі, а санаторні та спеціалізовані школи теж перейдуть на "дистанційку". Рішення про школи Харкова повинна прийняти Харківська міська рада в січні.

Дитячі садки під час локдауна не закриють, вони будуть працювати в звичному режимі. Студенти професійно-технічних закладів будуть навчатися дистанційно.

Більшість закладів вищої та професійної предвищої освіти з 19 грудня проводять сесії і заліки, студентів перевіряють онлайн. Під час жорсткого карантину у студентів вишів прийматимуть іспити теж дистанційно або відправлять їх на канікули.

Як писав KHARKIV Today, Міністерство освіти і науки України рекомендувало школам відправити учнів на дистанційне навчання під час зимового локдауна або ввести канікули.

Нагадаємо, 2 грудня Кабінет міністрів України скасував "карантин вихідного дня". На всій території України знову почали діяти обмеження для "помаранчевої" зони епідемічної небезпеки. Однак на засіданні Кабміну 9 грудня прийняли рішення про введення локдауна с 8 по 24 січня. Зокрема, в цей період заборонено буде відвідувати школи і виші.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.