Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Після сутичок на "Барабашово" затримали 53 людини

Невідомі застосували гумові кийки, сльозогінний газ і зброю.

Невідомі застосували гумові кийки, сльозогінний газ і зброю.

53 людини затримали після сутичок поруч з ринком "Барабашово" 27 лютого. Про це повідомляє ГУ НП у Харківській області.

Приблизно о 11:30 до відділу поліції Київського району надійшла інформація про те, що поруч із входом на ринок "Барабашово" на вулиці Амурській зібралося більше 100 чоловік. На місце події прибули наряди патрульних, слідчо-оперативні групи, спецназ і вибухотехніки.

"За вказаною адресою поліцейські виявили майже 100 чоловік. Невідомі застосували піротехніку, сльозогінний газ і зброю", — йдеться в повідомленні.

Начальник ГУ НП в Харківській області Валерій Сокуренко заявив, що поліцейські вилучили у затриманих гумові кийки та газові балончики. Слідчі встановлюють, який вид зброї був застосований під час зіткнень. Судячи з фото в соцмережах, один з "тітушок" тримав у руках пістолет, навіть намагався направити його на підприємців.

У поліції мають інформацію як мінімум про п'ятьох громадян і одного поліцейського, які постраждали в результаті сутичок.

Інформація внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст.  294 (масові заворушення) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Зараз поліція продовжує огляд місця події та осіб, які причетні до протиправних дій.

"Ситуація на території торгового центру знаходиться на особистому контролі керівництва ГУ НП в Харківській області", — йдеться в повідомленні.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.