Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Після сутичок на "Барабашово" про підозру у заворушеннях попередили 56 учасників

Потасовки на "Барабашово". Фото: Богдан Затула/KHARKIV Today
KHARKIV Today з'ясував, хто опинився в числі порушників. За "масові заворушення" чоловікам загрожує до восьми років ув'язнення.

Слідчі пред'явили звинувачення в масових заворушеннях 56учасникам сутичок на ринку "Барабашово". Київський райсуд обере запобіжний захід.

Як розповіли в прес-слежба обласної прокуратури, за підозрою в скоєнні злочину в порядку ст. 208 КПК України затримали 55 осіб, які брали активну участь у масових заворушеннях. У них вилучили сім травматичних пістолетів Stalker, Retay, EKOL "ФОРТ-12 РМ" і патрони до них, гумові кийки, більше 50 сльозоточивих і газових балончиків, піротехніку і автомобіль. Всім затриманим повідомили про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 294 КК України (масові заворушення). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дорога через "Барабашово": масова зачистка і вигляд майбутньої магістралі (фото, відео)

У п'ятницю, 28 грудня, ще одному учаснику масових заворушень повідомили про підозру у вчиненні кримінального злочину за тією ж статтею. У Київському районному суді їм оберуть запобіжний захід. У прокуратурі повідомили, що слідчим вдалося встановити і інших учасників заворушень. Зараз їх розшукують.

Як стало відомо KHARKIV Today з власних джерел в правоохоронних органах, серед затриманих був і заступник начальника охорони "Барабашово".

Як писав KHARKIV Today, госпіталізовані з "Барабашово" чоловіки, які отримали опіки, говорили, що постраждали від світло-шумової гранати. Крім них, ще три людини отримали опіки очей, їх не госпіталізували. Також постраждав один поліцейський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Барабашово" після зіткнень: пістолет Макарова, "їжаки" і ланцюги

Нагадаємо, 27 лютого хлопці в камуфляжі без відзнак приїхали до ринку "Барабашово" і намагалися демонтувати металеву арку, яка стоїть біля в'їзду в торговий комплекс. Їм намагалися завадити підприємці і зав'язалася бійка. Після сутичок на ринку в Київському відділі поліції залишаються 55 учасників конфлікту.

28 лютого в районі "Барабашово" на незрозумілий термін заборонили рух транспорту.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.