Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Піку коронавірусу в Україні можна уникнути, вважають в МОЗ

Міністр охорони здоров'я каже, що епідемія в Україні повністю контрольована.

Міністр охорони здоров'я каже, що епідемія в Україні повністю контрольована.

Піку коронавірусу в Україні може не настати, якщо українці будуть дотримуватися всіх карантинних правил. Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу 28 квітня.

"Всі ті заходи, які ми проводимо, проводимо з точки зору боротьби з коронавірусною хворобою і з точки зору введення карантину. Я впевнений, якщо ми будемо дотримуватися тих рекомендацій, плану, який розроблений Міністерством охорони здоров'я, затверджений урядом, ми здатні уникнути піку. Коли ми говоримо "піку", тут дуже важливо, — це той стан, коли медична система не здатна надавати медичну допомогу всім, кому вона необхідна. Тобто таке навантаження на неї, що вона просто не здатна приймати пацієнтів, — сказав Степанов. — Якщо ми будемо дотримуватися всіх карантинних заходів, я впевнений, що пік малоймовірний. Ми постійно аналізуємо, зокрема дивимося на інші країни, як вони виходили з карантину. Але знаходимо баланс і навантаження на медичну систему і пом'якшення карантинних заходів. І я впевнений, що ситуація, по-перше, повністю контрольована, що ми здатні уникнути будь-якого піку в тому розумінні, якому я сказав".

Як писав KHARKIV Today, на ранок 28 квітня в Україні підтверджено 9 410 випадків коронавірусу.  З них 239 випадків — летальні, 992 пацієнта одужали після коронавірусу. Нових випадків за добу виявлено 401. У Харківській області лабораторно підтверджено 25 нових випадків коронавірусу. Загальна кількість хворих становить 221.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.