Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Підприємців Харкова звільнили від орендної плати

Ілюстративне фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today 
Таке рішення прийняли на сесії Харківської міськради.

Підприємцям не нараховуватимуть штрафи і пеню за договорами оренди комунального майна, а також збільшать терміни дії договорів оренди комунального майна, які закінчуються під час карантину.

Харківських підприємців, які не зможуть працювати під час карантину, звільнили від орендної плати. Відповідні зміни до програми підтримки розвитку підприємництва в Харкові на 2018-2022 роки внесли на позачерговій сесії Харківської міськради 30 грудня.

"Суб'єктам господарювання (орендодавцям), які надають в оренду нежитлові приміщення, рекомендується розглянути можливість звільнення і / або зменшення орендної плати в 2021 році на період встановлення карантину або обмежувальних заходів, пов'язаних з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19", — відзначили в міськраді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За що Харків вдячний жахливому 2020-му року?

Відзначимо, 5 грудня Верховна Рада прийняла законопроєкти №4429, №4430, №4431 про підтримку підприємців під час карантину. Закони забороняють брати орендну плату за договорами оренди державного та комунального майна в період дії карантину та протягом трьох місяців після його відміни.

Крім того, платників єдиного податку першої групи звільнили від сплати єдиного податку з грудня 2020 по травень 2021 року. Застраховані співробітники, які залишаться без роботи під час карантину, отримають одноразову виплату — 8 тисяч гривень.

Підприємці можуть отримати для виплати своїм співробітникам до 8 тисяч гривень, якщо змушені будуть скоротити тривалість робочого дня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час зимового локдауна молодші класи в Харкові відправлять на канікули

Підприємцям-юрособам відшкодують витрати на сплату єдиного внеску на соціальне страхування. 

Як писав KHARKIV Today, Харківська міськрада чотири рази відмовлялася знижувати податкову ставку для підприємців. Звернення до міськради направляв президент Асоціації приватних роботодавців Олександр Чумак. Щоразу у відповіді міськрада аргументувала свою відмову знижувати ставку недоцільністю.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.