Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Під консульство Польщі в Харкові прийшли феміністки і чоловіки-консерватори

Фото: Богдан Затула / KHARKIV Today
В цілому зібралося близько 70 чоловік.

У центрі Харкова мітингували прихильники і противники абортів.

У понеділок, 26 жовтня, під вікнами Генерального консульства Республіки Польща в Харкові (вул. Алчевських, 16) одночасно пройшли акції анархо-феміністок і традиціоналістів.

Феміністки в кількості 40 осіб о 13:00 прийшли протестувати проти рішення Конституційного суду Польщі, який 22 жовтня визнав антиконституційним закон, що дозволяє проведення абортів в разі серйозної і незворотної інвалідності плода або його невиліковного захворювання. Жінки вийшли з плакатами "Не тобі народжувати", "Тіло жінки справа жінки", вигукували "Хочеш дитину — народжуй сам".

"Минулого тижня в Польщі заборонили аборти навіть за медичними показаннями, до того ж до цього там теж було досить суворе законодавство. Аборти повинні бути дозволені взагалі в будь-якому випадку, як в нашій країні і в більшості європейських країн. Тому що жіноче тіло — це тільки її справа, і народжуватися діти повинні тільки при бажанні, а не просто тому що немає виходу", — повідомила KHARKIV Today Яна Вольф, представник низової ініціативи "БІЛКІС".

са
Харківські анархо-феміністки. Фото: Богдан Затула / KHARKIV Today

За її словами, акцію анонсували в п'ятницю, а в понеділок вранці з'явився анонс акції прихильників консервативного політичного руху "Традиція і порядок".

"Вони прийшли за годину до нас, щоб зайняти місце. Але нам це не завадило провести нашу акцію", — зазначила Яна Вольф.

Феміністки і консерватори були розділені кордоном поліції. З боку традиціоналістів до консульства Польщі прийшли близько 15 осіб. Вони тримали в руках плакати з написами "74 000 абортів проти 1 428 вбивств", "Аборт — це вбивство", а також вигукували "Слава Ісусу Христу".

"Ми прийшли підтримати уряд консервативної Польщі щодо прийнятих законів. Ми подали заявку на проведення акції, плани про акцію на підтримку польського уряду були вже давно. Ми прийшли сюди не через феміністок. Навіть якби вони не прийшли, ми б в більш лаконічній формі все одно прийшли б", — зазначив заступник голови харківського осередку "Традиції і порядок" Максим Грудкін.

в
Заступник голови харківського осередку "Традиції і порядок" Максим Грудкін. Фото: Богдан Затула / KHARKIV Today

Феміністки розійшлися о 14:00, традиціоналісти залишилися поруч з консульством — за їхніми словами, щоб "уникнути провокацій".

KHARKIV Today раніше писав про те, що погорільці вимагають компенсації після лісових пожеж в Харківській області.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.