Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Під Харковом відновили польоти Ан-26 після авіакатастрофи

Фото: Army inform
У Харківській області відпрацювали польоти на Ан-26Ш з імітацією відмови одного з двигунів.

Поки тренування почалися у командного складу і льотчиків-інструкторів. Навесні до польотів приступлять курсанти Харківського національного університету Повітряних сил.

16 лютого на базі навчальної авіаційної бригади в Харківській області провели перші в цьому році польоти з командним складом і льотчиками-інструкторами військової частини. Зокрема, вперше після авіакатастрофи відновили польоти на літаку Ан-26Ш. Про це KHARKIV Today повідомив кореспондент "Армія Inform" Дмитро Чалий.

"Так, це вперше відновлені (прим. — польоти на Ан-26Ш після катастрофи). Польоти були також на Л-39 "Альбатрос" і вертольоті "Мі-8". Студентів не було, офіцери і льотчики-інструктори", — сказав Дмитро Чалий.

Як пише "Армія Inform", військові авіатори піднімалися в небо в складних метеоумовах, зробили кілька тренувань, в тому числі посадку Ан-26Ш з імітацією відмови одного з двигунів, відпрацювали питання організації та взаємодії групи керівництва польотами з льотним складом.

"У цьому році ми почали практику з командирських польотів, під час яких поліпшили свою льотну майстерність і вдосконалили навички керівного складу в організації, проведенні та забезпеченні польотів", — пояснив заступник командира військової частини з льотної підготовки підполковник Роман Куценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Призовнику з Харківської області дали відстрочку, щоб він міг лікувати хворих коронавірусом

Навесні на базі навчальної авіаційної бригади стартують планові польоти з курсантами льотного факультету Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба.

Нагадаємо, увечері 25 вересня 2020 року військово-транспортний борт Ан-26Ш упав, а потім загорівся недалеко від Чугуєва. На борту перебували 27 чоловік, вижити вдалося лише одному — В'ячеславу Золочевському. На місці загинули 25 людей, ще один — Віталій Вільховий помер у лікарні. Попрощалися з загиблими 6 жовтня на площі Свободи, після чого поховали в 11 регіонах України.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.