Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Пенсіонер з Харківської області може потрапити до в'язниці за поширення забороненої книги

Експерти знайшли в творчості чоловіка мовні ознаки "розпалювання ворожнечі".

73-річний житель Пісочина написав і видав книгу, один екземпляр подарував харківській бібліотеці.

У Харківській області автор книги може понести кримінальне покарання. Чоловікові повідомили про підозру за поширення забороненої літератури. Про це KHARKIV Today повідомили у відділі комунікації Нацполіціі в Харківській області.

У поліції розповіли, що книгу підозрюваний написав на релігійну тематику, в ній йшлося про християнство.

"Під час досудового розслідування поліцейські з'ясували, що пенсіонер за місцем проживання написав книгу, віддав її до друку, а потім екземпляр надав одній з бібліотек, розташованій у Харкові. Згідно з висновком судової лінгвістичної експертизи Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, в даному виданні відображені наявні мовні ознаки розпалювання ворожнечі між жителями України на мовному, культурному, національному і ідеологічному ґрунті", — пояснили поліцейські.

Слідчі порушили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань). Санкція статті передбачає штраф від 3400 до 8500 гривень або обмеження волі на строк 5 років або позбавлення волі на строк до 3 років.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.