Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Партія "Блок Кернеса" веде агітацію за бюджетний рахунок

Фото: Харьковский горсовет
За партію агітували на Студентському балу.

16 жовтня в готелі Kharkiv Palace провели студентський бал-маскарад, учасники якого фотографувалися на тлі агітаційного банера партії "Блок Кернеса — Успішний Харків".

Про свято повідомила прес-служба Харківської міськради. У фотозвіті, який викладений на сайті мерії, є фотографії з символікою партії. Учасники та чиновники Харківської міськради фотографуються на тлі агітаційного банера з написом "Успішний Харків" і логотипом партії. Серед чиновників були заступник міського голови Костянтин Лобойченко і директор департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської міськради Олексій Чубаров.

Учасників балу-маскараду привітав перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов. Він також є кандидатом в депутати Харківської міської ради і кандидатом в депутати Харківської обласної ради від місцевої організації партії "Блок Кернеса — Успішний Харків".

За інформацією Громадянської мережі "ОПОРА", гроші на свято дали з міського бюджету, а значить, це — незаконна агітація. Згідно ч. 4 ст. 51 Виборчого кодексу України передвиборча агітація здійснюється за рахунок коштів виборчих фондів кандидатів, партій (організацій партій) — суб'єктів виборчого процесу. Організація балу обійшлася в 195 тисяч гривень, оренда залу — в 44 тисячі.

"ОПОРА" намагалася взяти коментар у директора департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міськради Юрія Сидоренка з приводу використання агітації під час проведення заходу за бюджетні кошти. Однак він поклав трубку відразу, як тільки почув питання", — розповіли спостерігачі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На виборах в Харківській області виявили "чорний піар" і дезінформацію

Після цього фото з елементами агітації видалили з сайту міськради, але воно залишилося в кеші Google.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.