Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Парк Горького заплатить за скульптури 600 тисяч гривень

У парку встановлять фігурки художника з фарбами, водолаза, полуниці, рибок і хвилі.

На одну скульптуру з поліефірної смоли витратять 120 тисяч гривень.

Центральний парк культури і відпочинку імені Горького планує купити декоративні скульптури за 600 тисяч гривень. Відповідний тендер опублікований на сайті державних закупівель ProZorro.

Всього придбають п'ять скульптур — "Художник", "Водолаз", "Кущ полуниці", "Хвиля з рибами" і "Хвиля". Тож, одна обійдеться в 120 тисяч гривень. Вони будуть практично однакові за розміром (ширина скульптур від 1,5 метра до 3,7 метра, висота — від 1,65 метра до 2,9 метра) та ідентичні за складом.

В основу скульптур покладуть металевий каркас, виготовлять їх з поліефірної смоли зі скловолокном в якості наповнювача. Зверху виріб покриють гелькоутом (гелеподібний склад, який використовують для створення декоративно-захисного покриття). Розписувати фігуру будуть уретановою фарбою, верхній шар закріплять лаком.

Готові фігури виробник повинен встановлювати на місці. Замовник хоче отримати якісні фігури, гарантійний термін — не менше трьох років. Постачальник буде усувати механічні пошкодження скульптур і пошкодження від погодних умов (випадки вандалізму сюди входити не будуть).

"Фарба не повинна змінювати колір і якість під впливом ультрафіолетового випромінювання і опадів. Завершальний шар фарби повинен бути покритий захисним покриттям у відповідності з поверхнею і матеріалом виробу", — сказано в документації.

Аукціон призначений на 11 січня. Поставити всі скульптури фірма-переможець повинна буде до 2 серпня 2021 року.

Як писав KHARKIV Today, навесні парк Горького обновив п'ять декоративних скульптур — "Хлопчик з кісткою", "Човник з квітами", "Кущ з хмарою", "Озерце з очеретом" і "Фламінго". На це витратили 880 тисяч гривень.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.