Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Пацієнтів з коронавірусом не пускають до обласної лікарні: просять почекати кілька днів

Фото: Богдан Затула / KHARKIV Today
Заступник голови ХОДА Тарас Пастух говорить, що до прийому хворих з COVID-19 в обласній лікарні залишилося кілька днів.

Про відстрочку госпіталізацій попросили будівельники, які займаються ремонтом корпусу лікарні.

На другий поверх офтальмологічного корпусу Харківської обласної клінічної лікарні поки не почали пускати пацієнтів з коронавірусом, оскільки не завершені монтажні роботи так званої вхідної групи — зокрема, пандуса, по якому пацієнтів з тяжкою формою захворювання завозитимуть для оформлення. Про це в середу, 2 грудня, повідомив заступник голови облдержадміністрації Тарас Пастух.

Роботи також не в повному обсязі завершені на першому поверсі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одинадцять жителів Харківської області померли від коронавірусу

"Це та частина, куди пацієнти з важкою формою захворювання, які не можуть самостійно пересуватися, будуть доставлятися на перший поверх, де будуть оформлятися і доставлятися на другий поверх до палати. Там їм надаватимуть допомогу. З огляду на прохання будівельників, з огляду на неготовність і потребу в ще двох-чотирьох днях роботи, ми прийняли рішення продовжити поки госпіталізувати хворих до залізничної і інших лікарень, в яких сьогодні достатньо місця. Тобто абсолютно нормальна, робоча ситуація", — розповів він.

Пастух зазначив, що самі лікарі ще з понеділка готові приймати хворих. На другому поверсі розставили ліжка, персонал забезпечили засобами захисту. Але про відстрочку госпіталізацій попросили самі будівельники — бояться, що будуть заражатися і хворіти, якщо їм доведеться перетинатися з хворими COVID-19.

"Сьогодні в області працюють 24 медичні установи, які надають допомогу коронавірусним хворим, тому затримка з відкриттям відділення в обласній лікарні не є критичною. В цілому на сьогодні у нас  з двома залізничними лікарнями і обласною, а також з госпіталем ветеранів — близько чотирьох тисяч ліжок. Заповнені — 1700. Зараз 800 ліжок в Харківській області з киснем — вільні. Тому ситуація не критична і нагальної потреби на сьогоднішній день, щоб наражати на небезпеку людей, які тут працюють, немає", — резюмував чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залізничній лікарні "позичили" ліки для лікування хворих коронавірусом

KHARKIV Today раніше писав про те, що до офтальмологічного корпусу обласної лікарні не пускають хворих з коронавірусом.

З 1 грудня на другому поверсі офтальмологічного відділення обласної клінічної лікарні були готові приймати пацієнтів з COVID-19. Там розгорнули 60 ліжок. Допомагати доставляти тих, хто не може сам піднятися на другий поверх, будуть рятувальники. Ремонт в корпусі ведеться з вересня. Коли завершаться роботи на першому і третьому поверхах, відділення зможе приймати до 200 хворих.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.