Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

"Пацани в 20 років на війні, а ти бухаєш": контрактника Нацгвардії можуть звільнити за побиття "депутата" на Леваді

У Нагвардіціі проводять службове розслідування, в поліції відкрили кримінальне провадження.

Фото: Харьковские известия

Після розмови Івана Литвинова з патрульними нагвардієць побив його, докоряючи нетверезим станом і "депутатською" корочкою. У частині проводять службове розслідування.

19 травня до поліції надійшло повідомлення про побиття 31-річного чоловіка на проспекті Гагаріна. Його доставили в лікарню з тілесними ушкодженнями, — повідомили у відділі комунікації ГУ Нацполіціі в Харківській області.

У соцмережах відео про побиття з'явилося тільки 21 травня. Судячи з кадрів, все відбувалося біля "забігайок" на Леваді. З'ясувалося, що побитий — лауреат національної премії "Гордість країни" 2012 року в номінації "Почуття обов'язку" харків'янин Іван Литвинов.

До того, як Литвинова побили, у нього відбулася розмова з двома співробітниками патрульної поліції. Судячи з відео, Литвинов звернувся до поліцейських з вимогою пояснити, чому ті пред'явили претензії бездомному. Обидві сторони пред'явили документи, Литвинов назвався депутатом Харківської міської ради. Пізніше, на другому відео, він заявив, що є помічником депутата. Патрульні відзначили, що Литвинов знаходиться в нетверезому стані.

Ще на одному відео, яке потрапило до соцмереж, записано побиття невідомим того самого Литвинова.

"20 років пацанам — вони вже всі на війні. А ти, ** йло, в 40 років бухаєш", — обурився чоловік і став наносити удари по обличчю, голові і тулубу.

Як повідомили KHARKIV Today в прес-службі Східного регіонального управління Нацгвардії, кривдником Литвинова виявився військовослужбовець Нацгвардії, який проходить службу за контрактом з 2018 року у військовій частині №3017, і їздив у відрядження в зону ООС.

"Так, дійсно нацгвардієць, дійсно у тій частині, яка була вказана. Він служить з 2018 року. Це військовослужбовець за контрактом, — сказав KHARKIV Today прес-офіцер Східного регіонального управління Нацгвардії Дмитро Образцов. — З 2018 року неодноразово брав участь в Операції об'єднаних сил" .

У Нацгвардії розслідують інцидент. Нацгвардієць не відсторонений від служби.

"Призначено службове розслідування. Звичайно, він ще на службі, поки йде службове розслідування. Командир частини визначає, скільки буде проходити службове розслідування. Не більше 30 днів проходить розслідування. За результатами будуть прийняті адекватні рішення — аж до звільнення з військової служби", — пояснив Образцов.

У поліції теж проводять розслідування. Слідчі порушили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Зараз встановлюють всі обставини і особ.

Відзначимо, Іван Литвинов отримав державну нагороду в 2012 році. На премії "Гордість країни" відзначили його досягнення у волонтерській роботі та проведенні благодійних акцій. У той час він організовував безкоштовні концерти для дітей-сиріт, шукав кошти для їх забезпечення, займався питаннями опікунства та усиновлення. Відомо, що Литвинов сам виховувався в дитячому будинку.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.