Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Олімпіаду-2020 перенесли через коронавірус

Фото: The Guardian
Олімпійські ігри-2020 пройдуть влітку 2021 року.

За підсумками переговорів між прем'єр-міністром Японії Сіндзо і президентом Міжнародного олімпійського комітету Томасом Бахом було прийнято рішення про перенесення Олімпіади-2020 на 2021 рік.

Олімпійські ігри 2020 року, які повинні були стартувати 24 липня і тривати до 9 серпня в столиці Японії Токіо, перенесли у зв'язку із загрозою поширення коронавірусної інфекції, — повідомили  у Міжнародному олімпійському комітеті. 

"У нинішніх обставинах і на основі інформації, наданої сьогодні Всесвітньою організацією охорони здоров'я, президент МОК і прем'єр-міністр Японії прийшли до висновку, що Ігри XXXII Олімпіади в Токіо повинні бути перенесені на іншу дату, після 2020 року, але не пізніше літа 2021 року, щоб захистити здоров'я спортсменів, всіх учасників Олімпійських ігор та міжнародної спільноти", —відзначили в МОК.

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе заявив: скасувати ігри не можна, як і наражати на небезпеку спортсменів, тому відстрочка — найбільш правильний варіант.

"Ми згодні з тим, що відстрочка буде кращим варіантом гарантії того, що спортсмени, коли вони змагаються, і глядачі будуть в безпеці", — сказав прем'єр-міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Токио представили олимпийские талисманы-2020 по видам спорта

У Міжнародному олімпійському комітеті підкреслили, що незважаючи на перенесення Олімпіади-2020 на 2021 рік, назва ігор залишиться  колишня, олімпійський вогонь також залишається в Японії.

Нагадаємо, на цьому тижні Канада і Австралія заявили, що не відправлять своїх спортсменів на Олімпіаду через загрозу коронавірусу. Після цього Великобританія і Франція закликали Міжнародний олімпійський комітет прийняти відповідне рішення. До цього Олімпійські ігри ніколи не переносили, їх скасовували тільки під час двох світових воєн.

Як писав KHARKIV Today, Євро-2020 відклали на рік через коронавірус.

Чемпіонат Європи з футболу перенесли на 2021 рік. Фінальний турнір Євро-2020 пройде із 11 червня по 11 липня 2021 року.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.