Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Олексій Кучер оцінив можливості створення харківської Кремнієвої долини

У ХОДА впевнені, що у Харкова є унікальна можливість.

Голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер вважає створення Кремнієвої долини в Харкові амбітним і реалістичним завданням.

В ході зустрічі з колективом ПАТ "Хартрон" губернатор висловив упевненість, що за підтримки президента Володимира Зеленського та Кабінету міністрів проєкт вдасться реалізувати.

"У нас є унікальна можливість з урахуванням розташування "Хартрону", з урахуванням кількості айтішників, які у нас є", — заявив голова ХОДА.

"Я без іронії, без посмішки про це говорю, хоча багато хто і не вірить", — додав він.

Незважаючи на те, що в Харкові вже багато говорять про Кремнієву долину, саме Олексій Кучер ініціював включення цього проєкту до Стратегії розвитку Харківської області на 2021-2027 роки, яку презентували під час недавнього візиту Володимира Зеленського до Харківської області.

Губернатор констатував, що IT-індустрія в харківському регіоні активно розвивається. І обласний центр в недалекому майбутньому може претендувати на звання IT-столиці України.

Кучер Хартрон

"За динамікою ми перші. За кількістю айтішників, у нас їх 36 тисяч, ми на другому місці після Києва. Але успішно рухаємося вперед, і я впевнений скоро випередимо столицю", — уточнив він.

Олексій Кучер підкреслив, що сьогодні українська влада приділяє серйозну увагу розвитку стратегічних галузей промисловості і високотехнологічних підприємств, до яких відноситься, зокрема, "Хартрон". Про це свідчать створення профільного міністерства на чолі з віце-прем'єром Олегом Уруським і інші ініціативи.
Зокрема, саме після відвідин Харкова і зустрічі з місцевим IT-кластером президент видав указ про підтримку IT-індустрії. Глава держави дав доручення Кабміну і профільним міністерствам розібратися з ключовими проблемами, гармонізувати законодавство для того, щоб галузь розвивалася.

Олексій Кучер запропонував включити представників підприємства до робочої групи зі створення Кремнієвої долини, щоб специфіка високотехнологічного виробництва теж була врахована.

"Айтішники розробляють програмний продукт. А у вас своя специфіка", — зазначив він.

Колектив "Хартрону" делегував до робочої групи керівника підприємства Миколу Вахна, губернатор підтримав цю ідею.

"Нам потрібно виводити нашу індустрію на якісно новий рівень", — підсумував голова ХОДА.

ПАО "Хартрон" - ведущий разработчик и производитель систем управления в ракетно-космической отрасли, атомной энергетике, железнодорожном транспорте, металлургической и нефтегазовой промышленности. Структурные подразделения предприятия производят системы управления для ракет, спутников, орбитальных модулей, атомных и тепловых электростанций, систем видеонаблюдения, сигнализации, противопожарной безопасности и т.д.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.