Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Новий директор "Харківських тепломереж" живе в чужому будинку і володіє мисливськими угіддями

Василий Скопенко. Фото: Харьковская ОГА
У 2019 Василь Скопенко відмовився надати журналістам інформацію про свою зарплату.

Секретар Харківської міськради Ігор Терехов анонсував призначення генерального директора "Харківських тепломереж". Ним стане ексдиректор "Харківобленерго" Василь Скопенко, за інформацією антикорупційників, під час його керівництва підряди від енергетиків отримували "свої" фірми.

Василь Скопенко очолив "Харківобленерго" в жовтні 2018 року, через два місяці підряди від підприємства почали отримувати фірми, пов'язані з ним. Про це повідомили в Харківському антикорупційному центрі.

Вони розповіли, перший поспіль від енергетиків отримала фірма "Інтерго". Заснував і керує нею Владислав Синиця, раніше серед засновників був особисто Василь Скопенко.

За даними порталу Clarity-project.info фірма "Інтерго" за останні роки отримала підрядів на суму 4 мільйони 236 тисяч гривень, з них 3 мільйони 859 тисяч гривень — це договори з "Харківобленерго", за часів, коли Скопенко був керівником.

"Крім того, Скопенко є засновником фірми "Монтаженерго 2018". Фірму створили відразу, як Скопенко очолив "Харківобленерго". Ця фірма також отримувала підряди від обленерго", — додали антикорупціонери.

Видання "Вісник державних закупівель" писало, що за часів Скопенка "Харківобленерго" в рази переплачувало за обладнання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На третю добу після аварії жителям ХТЗ включили світло

У ХАЦ уточнили, в фірмі "Монтаженерго 2018" у Скопенка є партнер Михайло Мажник. Новий керівник "теплових мереж" прописаний в будинку в провулку Клеменова Дача площею близько 400 квадратних метрів. Будівлю оформлено на Тетяну Мажник.

"Також заслуговує на увагу те, що Скопенко є засновником фірми "Мурафський Фазан". Ця фірма в 2012 році отримала 18 тисяч гектарів мисливських угідь, більшість з яких розташовані в Богодухівському районі. Крім того, за даними ЗМІ, Скопенко має земельну ділянку в елітному селищі на березі Печенізького водосховища. Поруч розташовані землі оточення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова", — додали антикорупціонери.

Вони нагадали, в 2019 році Скопенко відмовився на вимогу журналістів надати інформацію про свою зарплату.

Як писав KHARKIV Today, 5 січня Терехов звільнив Сергія Андрєєва з посади директора "Харківських тепломереж". Тоді секретар Харківської міськради обіцяв до кінця дня призначити замість нього хорошого кризового менеджера. Потім він сказав, що новий директор на підприємстві з'явиться до кінця січня. 2 лютого Ігор Терехов повідомив, що очолить "Харківські тепломережі" Василь Скопенко.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.