Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Непродовольчі ринки зможуть працювати, "Барабашово" вже приймає покупців

Барабашово
Кабмін дозволив відновити роботу непродовольчих ринків України.

Непродовольчі ринки будуть працювати за умови дотримання санітарно-епідемічних заходів безпеки за принципом роботи непродовольчих магазинів.

Кабмін в ході засідання 14 травня ухвалив зміни до постанови №211 від 11 березня 2020 року, які дозволять відновити роботу непродовольчих ринків. Рішення вступить в силу після того, як його опублікують в "Урядовому кур'єрі".

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов зазначив, що ці зміни дозволять повне торгове обслуговування населення. Непродовольчі ринки будуть працювати за умови дотримання санітарно-епідемічних заходів безпеки за принципом роботи непродовольчих магазинів.

У Харкові непродовольчі ринки вже почали відкриватися. Так, прес-секретар ТЦ "Барабашово" Сергій Зайцев повідомив KHARKIV Today, що ринок відновив свою роботу ще 12 травня.

"Ми працюємо вже з 12 числа. У нас є всі правові підстави для цього. Ми взагалі і не припиняли працювати. Змінилася сама форма — до цього ми працювали півтора місяця в режимі складу. Зараз ми переходимо поступово, відповідно до тих обмежень, які прийняті урядом, до іншого режиму роботи", — сказав Зайцев.

Він зазначив, що ринок поінформував підприємців про необхідні санітарні заходи. Також проводиться дезінфекція торгових рядів, магазинів і роз'яснювальна робота. Підприємцям допомагають із забезпеченням засобами індивідуального захисту і антисептиками.

"У нас триває реалізація плану "Бар'єр" — це комплекс заходів санітарних, адміністративних, організаційних, які спрямовані на подолання загроз", — заявив прес-секретар ринку.

KHARKIV Today раніше писав про те, що Кабмін прийняв рішення послабити карантин з 11 травня.

 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.