Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

"Небезпечно для громадян" — в Харкові міськрада відмовилася виконувати закон про декомунізацію

У міськраді відмовилися демонтувати радянську символіку на Харківському мосту, пославшись на небезпеку для громадян і відсутність фінансування.

Активісти кажуть, що Харківський міст — лише один з безлічі об'єктів, які міська влада не бажає "декомунізувати".

Міськрада відмовилася демонтувати серпи і молоти на Харківському мосту, який розташований на Московському проспекті. Співзасновник організації "Декомунізація.Україна" Вадим Поздняков повідомив KHARKIV Today, що міська влада відправили "типову відписку", яких було десятки — у Кернеса явно не хочуть виконувати закон про декомунізацію.

"Повідомляємо, що демонтаж зазначених елементів споруди можливий виключно за умови проведення реконструкції моста і при наявності відповідної проєктно-технічної документації та фінансування, оскільки ці огорожі є огорожею для пішоходів. Часткове порушення цих конструкцій створить небезпеку для громадян", — йдеться в офіційній відповіді начальника відділу з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища міськради Олексія Хорошковатого на вимогу демонтувати радянські символи.

Поздняков каже, що разом з однодумцями формуватиме депутатське звернення, щоб символіка все-таки була демонтована.

"Там не тільки цей об'єкт, це лише одна з десятків типових відписок міської влади з приводу декомунізації в Харкові. Таких об'єктів багато. Наприклад, харківський метрополітен, там серпи і молоти на станції "Індустріальна", макети на станції метро "Героїв Праці", серпи та молоти на станції "Історичний музей" і "Київська". Є висновки Інституту національної пам'яті, який ще в минулому році звертався до міськради з вимогою провести їх демонтаж", — розповів активіст.

KHARKIV Today раніше писав про те, що  в Лозовій "провалили" декомунізацію.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.