Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

"Не зовсім психічно здоровий": поліцейського-стрільця із харківської підземки поклали в психіатричну лікарню

Капрала Андрія Кобцева на два місяці поклали в психіатричну лікарню №3 для проведення експертизи.

Андрій Кобцев, який влаштував стрілянину на станції метро "Наукова", здається експертам підозрілим, вважає себе "не зовсім психічно здоровим", скаржиться на безсоння і параною.

Андрія Кобцева відправили на два місяці в стаціонар "Обласної клінічної психіатричної лікарні №3", де він буде проходити судово-психіатричну експертизу. Про це стало відомо з постанови в Єдиному реєстрі судових рішень.

"... Експертами проведено амбулаторну судово-психіатричну експертизу підозрюваного і встановлено, що при даному амбулаторному обстеженні психіатричний стан неоднозначний, на тлі адекватного контакту проявляє підозрілість, вважає себе "не зовсім психічно здоровим, скаржиться  на безсоння, параною і інше. Для визначення психічного стану та вирішення всіх експертних питань необхідне динамічне спостереження в умовах стаціонарної судово-психіатричної експертизи", — йдеться в документі .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У стрелявшего в метро полицейского при себе нашли пакет с веществом, похожим на психотроп

Захисниця Кобцева та він сам були проти його госпіталізації в стаціонар. Також адвокат уточнила — вони зверталися до лікарів. У висновку про стан здоров'я її підзахисного значиться, що наявні у нього розлади — дуже поширені і не вимагають психотерапевтичного стаціонарного втручання.

Суддя відправила Андрія Кобцева в психіатричну лікарню №3 на два місяці.

У судовій постанові зазначено, що патрульний подзвонив в поліцію вночі 12 листопада і повідомив — на станції метро "Наукова" він нібито побачив сторонніх і йому потрібна допомога. Коли прибула підмога, Кобцев різко відчинив двері свого службового кабінету і, тримаючи в обох руках чужий табельний пістолет і револьвер, кілька разів вистрілив у бік поліцейських.

"Але через те, що почув усну вимогу з боку співробітників поліції про необхідність скласти зброю, з причин, не залежних від його волі, не вчинив усіх дій, які вважав необхідними для доведення вбивства співробітників поліції до кінця. Незважаючи на повідомлення співробітниками поліції щодо свого статусу правоохоронців, усвідомлюючи, що його оточують співробітники поліції і ігноруючи вимоги останніх, маючи умисел на посягання на життя співробітників правоохоронного органу, маючи при собі табельну вогнепальну зброю, підбіг до ... [поліцейських] і зробив 3-4 одиночні постріли в бік співробітників поліції, чим відповідно вчинив замах на вбивство зазначених працівників правоохоронних органів, у зв'язку з виконанням цими працівниками службових обов'язків ",— йдеться в документі.

Як писав KHARKIV Today, 12 лютого поліцейського Андрія Кобцева, який відкрив стрілянину в метро, отпустили додому. Він повинен був знаходитися під цілодобовим домашнім арештом.

Раніше, 14 листопада 2019 року, Московский районный суд Харькова избрал меру пресечения для капрала у вигляді тримання під вартою на два місяці. Через два тижні судді Харківського апеляційного суду не задовольнили апеляційну скаргу адвоката Кобцева та залишили його в СИЗО.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.